Kome treba oružje o kojem govori Izetbegović

0

ISTOČNO SARAJEVO – Organizacija porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Istočno Sarajevo pozvala je predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića da jednako gleda na sve žrtve u BiH i upitala kome je potrebno oružje o kojem je pričao Izetbegović juče u Srebrenici kada je rekao da „nikad više ne smiju biti razoružani“.

„Pitamo Vas za koga to oružje treba i za koga to spremate. Znamo, nismo maloumni da to spremate protiv ostatka Srba u Sarajevu“, navodi se u otvorenom pismu ove organizacije povodom Izetbegovićeve izjave koju je dao tokom komemoracije u Srebrenici.

Članovi ove organizacije podsjećaju Izetbegovića da je slavio u Istočnom Sarajevu biciklističku trku sa gradonačelnikom tog grada i poslao poruku o „ujedinjenju grada Sarajeva“, ali da u Srebrenici poručuje da se „ne smije biti bez naoružanja“.

Organizacija porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Istočno Sarajevo pita Izetbegovića gdje mu je savjest kao predsjedavajućeg Predsjedništva BiH da ni jednog trenutka ne spomene žrtve Srba u Podrinju – njih 3.276.

„Za Izetbegovića su srpske žrtve beznačajne, a danas je obilježavanje dana stradalim Srbima u Zalazju i drugim mjestima opštine Srebrenica. Taj predsjedavajući Predsjedništva BiH niti jednom riječju ne spomenu srpske žrtve, nego traži naoružanje i da budu mobilni“, upozorava se u pismu.

Iz Organizacije su poručili Izetbegoviću da nikada neće ujediniti Sarajevo, jer je u Sarajevu počinjen genocid nad Srbima, iako, kako navode, ima podanike u Istočnom Sarajevu.

„Ako tražite kavgu, belaj i rat i mrtvi Srbi će biti protiv jednoumlja i fanatizma. Ne sporimo žrtve Bošnjaka, ali Vi kao prvi čovjek BiH treba da gledate i žrtve drugih naroda“, ističe se u pismu koje je potpisao predsjednik Organizacija porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Istočno Sarajevo Mirko Vranić.

Izetbegović je juče rekao novinarima da poslije Srebrenice ostaju poruke za one koji su zločine činili i one koji te zločine nisu spriječili.

„Ostaju poruke i za nas koji smo bili slabi kada je agresija počela da više nikada ne smijemo biti slabi, moramo sačuvati stabilnost države i nikada više ne smijemo biti razoružani“, naveo je Izetbegović.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare