Kolumna: Opa cupa!

0

Večeras je u Banjaluci otvoren novi RTV dom. Izgradnja je počela 2007. godine i do sada je uloženo 15 miliona KM. Dom je svečano otvorio generalni direktor RTRS-a Dragan Davidović pritiskom na LCD monitor. Gledali smo drugorazrednu animaciju paljenja svjetala i sve je bilo spremno za posjetu velikog broja zvanica.

Voditelji amateri, konobarica u gro planu, zbunjenost zvanica u skučenom studiju i šlag na torti, iritirajuća i dosadna špica 18 godina RTRS-a, samo su potvrdili da naša televizija koju plaćamo 7 KM mjesečno uz telefon još uvjek pati od sindorma nezrelosti i neprofesionalizma. Ako ništa, za otvaranje RTV doma smo bar očekivali program za stepenicu iznad.

Ono što me posebno zbunilo i razočaralo jeste da se ljudi sa RTRS-a ni jednog trenutka nisu sjetili da je Srpska radio televizija osnovana na Palama, već su kao godinu osnivanja naveli godinu puštanja u rad Radija Banja Luka 1962. godine. Nije fer ni malo prema onim ratnim godinama i ljudima koji su „spavali“ na televiziji kako bi program bio korektan.

Za prijatno veče, generalni direktor RTRS-a Dragan Davidović je koncert Gorana Bregovića najavio riječima:
– Večeras u Banjaluci, za pet mjeseci u Guči!

Pitamo se samo zašto u Guči, a ne na Palama, gdje je RTRS osnovan? Zašto Vlada prošle godine nije podržala čelnike opštine Pale koji su imali u planu Bregovićev koncert na Promenadi?

Dobro, možda i nije toliko važno jer je za Paljane bio organizovan prevoz, ali samo pod uslovom da ste član pojedine ili pojedinih političkih partija.

Istovremeno ponosan na novu zgradu, razočaran zbog neprofesionalizma, ljut zbog Bregovića i naroda koji sve više i više dotiče dno siromaštva, zaključujem ovaj kratak komentar na spektakl u Banjaluci.

Stanišić Vladimir
(www.palelive.com)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare