Kolovozi mjestimično mokri, mogući odroni u usjecima

0

BANJALUKA – Saobraćaj se na većini puteva u Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/ odvija redovno, po mjestimično mokrim kolovozima, a na dionicama koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina mogući su odroni.

Iz Auto-moto saveza Republike Srpske savjetuju vozačima maksimalno opreznu vožnju, prilagođenu stanju i uslovima na putu, uz obavezno posjedovanje zimske opreme.

Zbog rekonstrukcije magistralnog puta Draksenić-Vrbaška jedan-Vrbaška dva obustavljen je saobraćaj za sve kategorije vozila i preusmjerava se na alternativni pravac Gradiška-Banjaluka-Prijedor-Kozarska Dubica.

Izmijenjen je režim saobraćaja na spoju magistralnih puteva Kobaš-Derventa-Žirovine i Derventa /Žirovine/-Vrhovi, na putu Rudanka-Doboj jedan, Kozarska Dubica-Draksenić-Jasenovac, Banjaluka /Rudarska/-Stari Majdan, Gradiška-Nova Topola, Kotor Varoš-Obodnik, Crna Rijeka-granica Republike Srpske /Ugar, Bistrica-Pale jedan i Bistrica-Podgrab jedan, Šipovo-Novo Selo, Dobro Polje–Jažići–Grajsoljci, Tedin Han-Križ.

Radi bušačko-minerskih radova na magistralnom putu Brod na Drini-GP Šćepan Polje u opštini Foča od 8.00 do 16.00 časova dolaziće do povremenih obustava saobraćaja u intervalima 30 minuta obustave i 10 minuta propuštanja vozila.

Zbog deminiranja na dionici regionalnog puta Derventa-Podnovlje, u mjestu Gornji Božinci, od 8.15 do 15.05 časova radnim danima, dolazi do povremenih obustava saobraćaja, u intervalima 30 minuta obustave i 10 minuta propuštanja saobraćaja.

Zbog aktiviranih klizišta, jednom saobraćajnom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila, saobraćaj se odvija na regionalnom putu Ukrina-Gornja Vijaka.

Na putnim pravcima Stanić Rijeka-auto-put-Banjaluka i Granični prelaz Rača-Obudovac kretaće se prevoz vangabaritnog tereta, a vozači treba da poštuju uputstva ovlaštenih lica iz pratnje.

Na snazi je zabrana za teretna vozila čija ukupna masa prelazi 12,5 tona na regionalnom putu Polje-Podnovlje, za teretna vozila ukupne mase preko 30 tona na nadvožnjaku u mjestu Trn, a na dionici Brod na Drini-Šćepan Poljeza sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare