Kolo srpskih sestara „Carica Milica“ proslavilo slavu

0

ZVORNIK – Lomljenjem slavskog kolača u zvorničkoj crkvi Svetog Jovana Krstitelja, Kolo srpskih sestara „Carica Milica“ iz Zvornika proslavilo je danas krsnu slavu- Prepodobnu mati Evgeniju.


Slavski kolač, uz prisustvo gostiju kola srpskih sestara iz Bijeljine, Brčkog i Tuzle, lomili su predsjednica LJiljana Radišić sa članovima Kola srpskih sestara „Carica Milica“ i svešenstvo mjesne crkve.

Radišićeva je rekla da od aktivnosti koje provodi Kolo srpskih sestara „Carica Milica“ izdvaja donošenje rize Svete Petke iz rumunskog grada Jašija u zvorničku crkvu Svetog Jovana Krstitelja.

„Velika je čast darivati, a posebno donijeti rizu Svete Petke, za šta je Mitropolija rumunska imala veliko razumijevanje prema nama, na čemu se zahvaljujemo“, rekla je Radišićeva i dodala da se riza u zvorničkoj crkvi nalazi od prošle godine.

Ona je istakla da Kolo srpskih sestara od novembra prošle godine provodi humanitarnu akciju pod nazivom „Korpa u supermarketu“, tokom koje je već podijeljeno više od 150 prehrambenih i higijenskih paketa za siromašne sugrađane.

„Akcija i dalje traje jer ima potrebe da, naročito uz velike hrišćanske praznike, poklanjamo prehrambene pakete našim građanima koji su slabog materijalnog stanja, te za višečlane porodice, kao i iz katergorije siromašnih koji su registrovani u Centru za socijalni rad“, rekla je Radišićeva.

Prema njenim riječima, Kolo srpskih sestara „Carica Milica“ ima dobru saradnju sa istim organizacijama iz drugih eparhija, razmjenjujući iskustva, ideje i ostalo što unapređuje humanitarni rad.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare