Kolaps elektro-mreže

0

FOČA – Čitavo seosko područje opštine Foča bez struje je već 48 časova zbog velikih snježnih padavina, a od jutros i veći dio grada nema električnu energiju.


U fočanskoj „Elektrodistribuciji“ ponavljaju da je situacija teška, da su svi radnici na terenu i da ulažu velike napore da osposobe dalekovode, koji su popucali pod težinom snijega, ili su ih pokidale grane drveća koje su po njima pale.

U Osnovnoj školi „Sveti Sava“ i Srednjoškolskom centru Foča časovi su skraćeni zbog nestanka struje i problema sa grijanjem.

Časovi su skraćeni i u Osnovnoj školi „Veselin Masleša“, ali zbog vannastavnih aktivnosti. Ova škola trenutno ima uredno grijanje.

Magistralni i regionalni putevi su prohodni, ali na kolovozu ima snijega, pa se saobraća otežano. Magistralni put od Broda na Drini do Šćepan Polja je prohodan, ali od graničnog prelaza BiH – Crna Gora put je zatvoren prema Plužinama.

Visina snježnog pokrivača u dijelovima opštine koji su preko 800 metara nadmorske visine iznosi do 120 centimetara, dok u gradu njegova visina ne prelazi 10 centimetara.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare