Škola Srbija kruna karijere Radoslava Kujundžića

0
Škola Srbija kruna karijere Radoslava Kujundžića

PKada za nekoliko mjeseci ode u zasluženu penziju, aktuelni direktor Osnovne škole „Pale“ Radoslav Kujundžić moći će, bez trunke dvoumljenja, da kaže kako radnu karijeru završava kao srećan i zadovoljan čovjek, kojem su se ostvarile sve želje na profesionalnom i ličnom planu. On kaže da može biti ponosan na činjenicu da je pune četiri decenije proveo u prosvjeti.

– Karijeru sam počeo kao nastavnik istorije i geografije u školi u Ilovači, u opštini Goražde, gdje sam proveo godinu dana, da bih od 1971. godine pa do danas radio u paljanskoj školi, prvo kao nastavnik, zatim deceniju i po kao pomoćnik direktora, a, evo, više od deset godina i kao direktor – govori Kujundžić.

On je istakao da nikada nije zažalio zbog životnog opredjeljenja, niti je, čak i kada su plate u prosvjeti bile skromne, pomislio da promijeni poziv.

Volio je rad sa djecom i predano je to činio, sa zadovoljstvom i ljubavlju, kako je i sopstvenu djecu doveo do univerzitetskih zvanja.

– Kao direktor najbrojnije škole u Srpskoj, godinama sam se zalagao za izgradnju nove, uslovnije i savremenije školske zgrade u Palama. Sada, kada je počela izgradnja škole „Srbija“, što je istorijski događaj za ovo mjesto, iako nisam direktno najzaslužniji za to, osjećam posebno zadovoljstvo što se ostvaruje i ta velika želja – kaže Kujundžić.

On je naglasio da će biti više nego srećan kada u prvoj godini penzionerskog staža vidi i završetak velikog i lijepog školskog zdanja.

Na kraju kaže da nema razloga da se zbog bilo čega u životu kaje, da svijetla obraza radni vijek privodi kraju, ali i da već sada sjetno gleda školske hodnike i shvata da će uskoro doći vrijeme kada će mu nedostajati kolege i učenici.

– Na mlađima svijet ostaje, i tako i treba da bude, a ostavio sam u decenijama iza nas u ovoj školi vidljiv trag, koji će mi, vjerujem, vrata ove ustanove uvijek držati otvorenim – zaključuje Kujundžić.

Borac

Jedini prekid u kontinuiranom radu Radoslava Kujundžića u prosvjeti bio je tokom Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske, kada je školsku učionicu zamijenio boravkom na prvim linijama fronta.

– Istina je da sam učesnik rata i borac prve kategorije, a i to je period kojim se ponosim – ne krije Kujundžić.

Glas Srpske

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare