Којић: За мир и суживот морају се исто третирати све жртве

0

ИСТОЧНО САРАЈЕВО – На састанку представника породица заробљених, погинулих бораца и несталих цивила са амбасадором Русије у БиХ Игором Калабуховом закључено је да сви у БиХ, како политички фактори, тако и организације, морају тежити једном циљу – истини, као и да све жртве протеклог рата морају бити исто третиране.

Калабухова су данас о процесу тражења несталих и проблемима са којима се суочавају породице српских жртава упознали предсједник Скупштине Републичке организације породица заробљених и погинулих бораца Бранимир Којић и предсједник Одбора породица заробљених бораца и несталих цивила Републике Српске Јована Зекић.

Којић је у изјави Срни истакао да они који желе мир и суживот у БиХ морају третирати исто све жртве.

Он је навео да је Калабухов потврдио став Руске Федерације да они желе мир у БиХ и поновио да је бол сваке мајке исти и да нико не смије раздвајати било чије жртве.

Којић је захвалио Калабухову за прилику да се састане са њим, те поново захвалио за руски вето на резолуцију о Сребреници у Савјету безбедности УН.

„Хвала Русији на свему што чини како би стање у БиХ било нормализовано, али посебна захвалност за то што поштују српске жртве и што се руски амбасадор сваке године појави на поменима за убијене Србе широм БиХ“, истакао је Којић.

(www.palelive.com / Срна)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare