Književno veče sa istaknutim piscima

0

Na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Istočnom Sarajevu održano je književno veče na kojem su studentima govorili pisci članovi Udruženja književnika Republike Srpske, Podružnica Istočno Sarajevo – Goran Vračar, Željko Grujić i Željko Pržulj.

Na književnoj večeri, koju je organizovala Katedra za srbistiku Filozofskog fakulteta Pale, okupljenima se predstavio i mladi, talentovani pjesnik Ognjen Kandić.

Jedan od organizatora književne večeri, profesor Saša Knežević rekao je novinarima da je Katedra za srbistiku uvijek organizovala književne susrete na Filozofskom fakultetu, te da je sada pokrenuta aktivnost promocije književnika iz Istočnog Sarajeva.

„U sljedećem periodu pokušaćemo da afirmišemo na Fakultetu autore Udruženja književnika Republike Srpske iz drugih krajeva, pisce koji su u posljednje vrijeme nagrađivani sa ovih prostora, ali žive u Srbiji“, naveo je Knežević.

Knežević je rekao da je večeras promovisan mladi pjesnik koji još nema objavljenu knjigu, ali da će jedan od zadataka Udruženja i njega kao člana biti da mu pokušaju pomoći u objavljivanju.

Srpski književnik i predsjednik Udruženja književnika Republike Srpske, podružnica Istočno Sarajevo Goran Vračar kaže da su večeras studentima predstavili svoj rad i ono što rade književnici u Srpskoj.

On je dodao da je večerašnje druženje proteklo u kominikacija sa studentima, a predstavljen je i talentovani pjesnik Kandić.

Student master studija na Filozofskom fakultetu Pale Ognjen Kandić kaže da piše poeziju 10 godina, da ima gotovu zbirku poezije, ali da još nije objavljena.

On je istakao da mu je čast biti sa istaknutim piscima, na čiji je poziv došao večeras na književno veče.

Kandić je predstavio dvije rodoljubive pjesme „Hercegovina“ i „Himna besmrtnika“, povećena Aleksi Šantiću.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare