Klovn Šašavko uljepšao dan za 40 sokolačkih mališana

0
Klovn Šašavko uljepšao dan za 40 sokolačkih mališana

SOKOLAC – Na Sokocu je danas organizovano druženje za oko 40 mališana iz Dječijeg kutka “Sokolac” sa animatorom koji se djeci predstavio kao klovn Šašavko kroz igru i fejs-pejting /oslikavanje lica/, u okviru Nedjelje djeteta.

Druženje sa klovnom organizovala je sokolačka Ustanova za kulturu “Pero Kosorić”, a direktor ove ustanove Irena Šućur rekla je da su ovakve priredbe tradicija još od 1998. godine, od 1. do 7. oktobra.

“Osim toga što se ovom manifestacijom ukazuje na potrebe i prava djece, mi svake godine nastojimo organizovati sadržaje u kojima će mališani moći iskazati svoju kreativnost, izraziti želje bez ustručavanja i usavršavati svoju komunikaciju sa vršnjacima”, navela je Šućurova.

Prema njenim riječima, klovn Šašavko oslikavao je lice djece u znaku junaka iz crtanih filmova i slikovnica, te ih animirao igrom sa balonima.

Ona je naglasila da je krajem prošle sedmice u Ustanovi za kulturu održana kreativna radionica u kojoj su mališani radili literarni predložak iz Ezopove basne “Lisica i gavran” u okviru projekta “Dolazi pozorište” Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske.

Projekat je realizovalo Udruženje “Forum teatar” iz Istočnog Sarajeva.

Animator iz Sarajeva Dionis Sarić – Šašavko rekao je Srni da na Sokocu gostuje već pet godina i da su ga ovaj put mališani dočekali kao nikada do sada.

“Ja sam se zauzvat dobrodošlici još više potrudio da udovoljim njihovim željama, da maske ili šminka za djecu budu na nivou koji će zadovoljiti ukuse djece i roditelja, ali sam se trudio i da provedemo prijatno ovaj divan oktobarski dan na Sokocu”, rekao je Sarić.

On je istakao da je ova godina bila posebno uspješna za njega i da iz niza aktivnosti izdvaja gostovanje na Jahorini, gdje je za “M:tel” radio program “Zimska avantura”, zatim nastupe u Siti centru i u igraonicama.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments