Klizište napravilo haos

0

VLASENICA – Nakon pokretanja velikog klizišta u vlaseničkoj Mjesnoj zajednici /MZ/ Cerska, u kojem je juče u selu Čelebići nastradala starica Hanifa Čelebić, a zatrpana lokalna džamija i nekoliko porodičnih kuća, stanje u tom području i danas je teško, a grupe mještana rade na raščišćavanju ruševina i nanosa koje je klizište stvorilo.


Predsjednik MZ Mušan Čelebić rekao je Srni da je selu moguć prilaz samo terenskim vozilima lokalnim makadamskim putem Vlasenica – Šadići – Cerska.

„Evakuisano je 10 kuća, koje se nalaze u zoni klizišta i oni su smješteni na sigurnom, jer tlo još klizi i prijete da se pokrene. Kako će dalje biti niko ne može predvidjeti“, rekao je Čelebić.

Čelebić je dodao da je problem što kompletno područje nema struje, pa prijati da propadnu zalihe hrane, koje su mještani čuvali u zamrzivačima, a vodom se snabdijevaju sa lokalnih izvorišta.

U području Cerske, koje teritorijalno veoma razuđeno i pripada opštinama Vlasenica i Milići, živi oko 500 ljudi, pretežno povratnika, a selo Čelebići dio je MZ koja je u statavu vlaseničke opštine.

Čelebićje rekao da će se, nakon sagladavanje posljedica klizišta, stanovnici te MZ obratiti za pomoć lokalnim i državnim vlastima.

Sahrana poginule starice Hanife Čelebić obaviće se danas u selu Čelebići.

(www.palelive.com / Srna / Foto: radiosarajevo.ba)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments