Klačar: U planu odvoz smeća sa Jahorine

1
Ilustracija

Javno preduzeće „Komunalno“ Pale u planu ima preuzimanje i odvoz smeća sa Jahorine, koja godinama ima problem adekvatnog, sistemskog i kontrolisanog prikupljanja otpada, izjavio je Srni vršilac dužnosti direktora ovog preduzeća Bogdan Klačar.

On kaže da u zimskoj sezoni na Jahorini bude prisutno više od 250.000 ljudi i da svaki turista proizvede enormnu količinu otpada koja se mora na zakonski propisan način prikupiti i deponovati.

„Jedino preduzeće koje ima sve potrebne dozvole i odobrenja za ovaj posao na području opštine Pale je preduzeće `Komunalno`, ali ono ne učestvuje u tome, što je svojevrstan apsurd“, ističe Klačar.

On dodaje da će u narednom period ovaj problem pokušati da riješe, jer je to u interesu lokalne zajednice i preduzeća.

Klačar kaže da preduzeće „Komunalno“ pruža usluge za više od 7.000 fizičkih i više od 450 pravnih lica.

„Trenutna naplata kada su u pitanju pravna lica, odnosno privreda je 99 odsto, a od fizičkih lica oko 90 odsto“, kaže Klačar.

Preduzeće „Komunalno“ planira da proširi djelatnost i organizuje sopstveni rasadnik ukrasnog bilja i cvijeća.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
1 Коментар
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Da i opstina pocne misliti o stanovnicima Jahorine samo znaju naplati zemljiste rente dozvole i dr.Prva zona ko Gospodska u Banja Luci.Rupe po cesti ne sisa se trava ne peru ulice,o smecu da ne pricamo .Ulicna svjetiljka neradi vec 1.5 godinu a nije jos popravljena.Bitno je da se uzimaju rente.Lp