Kiša zamutila izvorišta

0
Kiša zamutila izvorišta

MILIĆI – Komunalno preduzeće u Milićima upozorilo je građane da do daljeg ne koriste vodu za piće iz gradskog vodovoda jer je jaka kiša proteklih dana zamutila izvorišta Nikoline vode i Gornji Zalukovik.

Direktor komunalnog preduzeća Zoran Stjepanović rekao je Srni da su milićki komunalci uspjeli da spriječe veći upliv mutne vode u vodovodni sistem, jer bi u suprotnom situacija bila još ozbiljnija.

„Danas smo obilazili izvorišta, situacija je znatno bolja i očekujemo da će već sutra stanje biti zadovoljavajuće. Narednih dana ćemo uzimati uzorke vode i uputiti ih na analizu, a nakon toga ćemo obavijestiti potrošače o dobijenim rezultatima“, naveo je Stjepanović.

Zbog zamućenja lokalnih izvorišta, milićko komunalno preduzeće i opštinske vlasti odlučile su da na području vodozahvata izgrade postrojenje za prečišćavanje vode za piće.

Stjepanović kaže da je vrijednost investicije 570.000 KM.

„Radovi su već počeli. Rok je 90 dana i nadam se da ćemo za nekoliko mjeseci završiti ovo postrojenje i dugoročno riješiti problem kvaliteta vode za piće“, rekao je Stjepanović.

Projekat finansiraju Vlada Republike Srpske i opština Milići, a radove izvodi kompanija „Boksit“.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments