Mađarski „MAL“ zainteresovan za saradnju

0

ZVORNIK – Mađarska fabrika aluminijuma „MAL“ zainteresovana je za poslovnu saradnju sa zvorničkom kompanijom „Alumina“, koja bi se ogledala u isporuci glinice i hidrata ovoj velikoj fabrici na zapadu Mađarske.

Iz „Alumine“ je saopšteno da bi se, osim toga, saradnja ogledala i u snabdijevanju kompanije u Zvorniku rudom boksita iz Rudnika u Jajcu, a čiji je „MAL“ suvlasnik.

Generalni direktor fabrike „MAL“ Zoltan Bakonji rukovodstvu zvorničke kompanije danas je prezentovao planove mađarske fabrike o mogućem prestanku proizvodnje glinice i hidrata po Bajerovom procesu i spremnosti da najveći dio količina glinice i hidrata kupuje iz „Alumina“.

Proizvodni spektar fabrike „MAL“ usmjeren je na specijalne vrste glinica i hidrata, namijenjenih uglavnom za hemijsku, vatrostalnu i keramičku industriju.

Tehnički direktor „Alumine“ Čedomir Zelenović rekao je da su za zvorničku kompaniju ovo veoma značajni i ohrabrujući razgovori, te da očekuje da će pronaći zajednički interes i uspostaviti dugoročnu poslovnu saradnju sa „MAL-om“.

On je dodao da je, pored sigurnog plasmana proizvoda „Alumine“, veoma značajno i snabdijevanje rudom boksita, koja se obezbjeđuje kroz ovu poslovnu saradnju.

„Rudnik u Jajcu raspolaže veoma kvalitetnim boksitom, čime bi, tokom prerade ovdje u fabrici, popravili i kvalitet i cijenu proizvodnje glinice u našoj kompaniji“, naglasio je Zelenović.

Direktor Rudnika boksita iz Jajca Tihomir Radovac naveo je da su kapaciteti ovog rudnika između 120.000 i 150.000 tona rude boksita godišnje.

Razgovoru su prisustvovali i predsjednik Upravog odbora „Alumine“ Mile Matić i savjetnik direktora Kompanije za tehničko-komercijalne poslove Miodrag Spasojević.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare