Mađarski “MAL” zainteresovan za saradnju

0

ZVORNIK – Mađarska fabrika aluminijuma “MAL” zainteresovana je za poslovnu saradnju sa zvorničkom kompanijom “Alumina”, koja bi se ogledala u isporuci glinice i hidrata ovoj velikoj fabrici na zapadu Mađarske.

Iz “Alumine” je saopšteno da bi se, osim toga, saradnja ogledala i u snabdijevanju kompanije u Zvorniku rudom boksita iz Rudnika u Jajcu, a čiji je “MAL” suvlasnik.

Generalni direktor fabrike “MAL” Zoltan Bakonji rukovodstvu zvorničke kompanije danas je prezentovao planove mađarske fabrike o mogućem prestanku proizvodnje glinice i hidrata po Bajerovom procesu i spremnosti da najveći dio količina glinice i hidrata kupuje iz “Alumina”.

Proizvodni spektar fabrike “MAL” usmjeren je na specijalne vrste glinica i hidrata, namijenjenih uglavnom za hemijsku, vatrostalnu i keramičku industriju.

Tehnički direktor “Alumine” Čedomir Zelenović rekao je da su za zvorničku kompaniju ovo veoma značajni i ohrabrujući razgovori, te da očekuje da će pronaći zajednički interes i uspostaviti dugoročnu poslovnu saradnju sa “MAL-om”.

On je dodao da je, pored sigurnog plasmana proizvoda “Alumine”, veoma značajno i snabdijevanje rudom boksita, koja se obezbjeđuje kroz ovu poslovnu saradnju.

“Rudnik u Jajcu raspolaže veoma kvalitetnim boksitom, čime bi, tokom prerade ovdje u fabrici, popravili i kvalitet i cijenu proizvodnje glinice u našoj kompaniji”, naglasio je Zelenović.

Direktor Rudnika boksita iz Jajca Tihomir Radovac naveo je da su kapaciteti ovog rudnika između 120.000 i 150.000 tona rude boksita godišnje.

Razgovoru su prisustvovali i predsjednik Upravog odbora “Alumine” Mile Matić i savjetnik direktora Kompanije za tehničko-komercijalne poslove Miodrag Spasojević.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments