Kineska Ambasada zahvalila vlaseničkim policajcima i vatrogascima

0

VLASENICA – Iz Ambasade Kine u BiH uputili su danas pismo zahvalnosti načelniku opštine Vlasenica Miroslavu Kraljeviću, povodom nedavnog spašavanja kineskih državljana u ovoj opštini jer ih je navigacija odvela u pogrešan smjer, a izbavljeni su zahvaljujući vlaseničkim policajcima i vatrogascima.

Iz kineske Ambasade su zahvalili pripadnicima Teritorijalne vatrogasne jedinice Mirku Đuriću i Milivoju Maksimoviću, policajcima Branislavu Staniću i Milenku Kovačeviću, kao i dežurnom osoblju Policijske stanice Vlasenica na njihovom profesionalnom pristupu, nesebičnom trudu i zalaganju tokom pronalaženja kineskih državljana koji su se izgubili 14. januara na području Vlasenice.

U pismu iz Konzularnog odjeljenja kineske Ambasade istaknuto je da je, zahvaljujući njihovoj snalažljivosti, profesionalizmu, a prije svega, iskazanoj humanosti i toplom ljudskom pristupu akcija pronalaženja kineskih državljana uspješno završena.

Iz Ambasade su naveli da veoma cijene nesebičnu pomoć pruženu tokom proteklih godina kineskim državljanima koji su se nalazili u sličnim situacijama.

Šef kabineta načelnika opštine Vlasenica Danijela Damljanović izjavila je novinarima da su vatrogasci i policajci ponosni zbog pohvala koje su stigle za njihov rad i to predstavlja podstrek za njihovo buduće djelovanje.

Ona je navela da je ovo prilika za buduću saradnju sa Ambasadom Kine i na drugim područjima, poput kulture i privrede.

Vlasenički policajci i vatrogasci u četvrtak, 14. januara, evakuisali su dvoje kineskih turista koji su se, na putu za Sarajevo, izgubili u Zaklopači, gdje ih je odvela navigacija. Akcija spašavanja trajala je pet časova, bila je teška i naporna, ali je imala srećan kraj.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare