Katić i Jugović darivali prvorođene bebe u 2021. godini

0

Načelnici opština Istočno Novo Sarajevo i Pale Jovan Katić i Boško Jugović darivali su danas u Bolnici “Srbija” prvorođene bebe iz ovih opština u 2021. godini.

Načenik opštine Istočno Novo Sarajevo Jovan Katić darovao je danas dječaka Mateja, kojeg je u Bolnici “Srbija” rodila Nevena Vidaković i on je treće dijete u porodici.

“Ovo je jedna od najljepših načelničkih dužnosti. Nadamo se da će u ovoj godini biti povećan broj novorođenčadi”, rekao je Katić i dodao da na području ove opštine ima sve više porodica sa troje i četvoro djece.

Katić je istakao da ova opština vodi ozbiljnu pronatalitetnu politiku, na način darivanja prvorođene bebe, kao i kroz program jednokratne pomoći za novorođenčad.

“Za prvo dijete dajemo po 100 KM, za drugo 200, treće 300, a za svako naredno 400 KM. Naša dužnost je da vodimo računa o toj djeci, njihovom odrastanju i školovanju, kako bi ostali u opštini Istočno Novo Sarajevo”, poručio je Katić.

On je rekao da ova opština mjesečno dodjeljuje po 150 KM majkama sa četvoro i više djece, te da vantjelesnu oplodnju pomaže sa 2.000 KM.

Načelnik Pala Boško Jugović darivao je danas dječaka Relju, kojeg je rodila Maja Karišik, i prvo je dijete u porodici.

Jugović je dječaku Relji poželio srećno djetinjstvo i da bude ponos opštine, a i cijele Republike Srpske, ističući da opština Pale vodi računa o pronatalitetnoj politici.

“U tom smislu darujemo i prvo i drugo i treće dijete sa jednokratnom novčanom pomoći, a finansiramo i četvoro i više djece kroz udruženje `Četiri plus`”, rekao je Jugović.

On je podsjetio da je u toku i izgradnja obdaništa u opštini Pale, koja bi trebala biti završena za nekoliko mjeseci.

Direktor Bolnice “Srbija” u Istočnom Sarajevu Nebojša Šešlija rekao je da je od početka ove godine u porodilištu ove zdravstvene ustanove rođeno šest beba i to pet dječaka i jedna djevojčica.

On je rekao da je u prošloj godini u Bolnici “Srbija” rođeno je 489 beba.

Šešlija, Katić i Jugović zahvalili su svim zdravstvenim radnicima na predanoj borbi protiv virusa korona.

(www.palelive.com / Srna)

 

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments