Katić: 70.000 KM za pomoć zajednicama etažnih vlasnika

0

ISTOČNO SARAJEVO – Opština Istočno Novo Sarajevo izdvojila je oko 70.000 KM u budžetu za potrebe zajednica etažnih vlasnika, rekao je načelnik ove lokalne zajednice Jovan Katić.

On je naveo da je Opštinska uprava danas potpisala ugovore sa 112 predstavnika koji su aplicirali na javni poziv za sufinansiranje Projekta zajednica etažnih vlasnika.

Katić je naglasio da su ova sredstva izdvojena za potrebe koje su iskazali predstavnici zajednica etažnih vlasnika i dodao da najveći dio ide za nabavku protivpožaranih aparata.

„Prioritet je protivpožarna zaštita, jer smo u prethodnom periodu imali tri požara u stambenim objektima i želja nam je da to u narednom periodu spriječimo“, naglasio je Katić i dodao da je dio sredstava namijenjen i za sanaciju krovnih pokrivača, popravku interfona i drugih stvari.

Prema njegovim riječima, ovo je vid saradnje sa zajednicama etažnih vlasnika i interakcija između stanovništva i Opštinske uprave.

Katić je napomenuo da je ove godine prijavljen rekordan broj zajednica etažnih vlasnika i da će u budžetu za narednu godinu pokušati da povećaju sredstva za ove namjene.

Predstavnik Zajednice etažnih vlasnika zgrade u Spasovdanskoj ulici 11B Miladin Ždrale istakao je da su aplicirali na ovaj javni poziv jer su im potrebna sredstva za zajedničku prostoriju u koju bi smjestili dokumentaciju.

Ždrale kaže da im je za to potrebno od 500 KM do 1.000 KM i da ovo nije prvi put da im opština Istočno Novo Sarajevo izlazi u susret.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare