Karatista Marina Kurteš najbolji sportista

0

ISTOČNO NOVO SARAJEVO – Član Karate kluba “Slavija” Marina Kurteš proglašena je za najboljeg sportistu opštine Istočno Novo Sarajevo u 2018. godini, a DŽiu-džicu klub “Slavija” za najuspješniji sportski kolektiv.

Kurteševa je, obraćajući se okupljnima na manifestaciji, izrazila zahvalnost treneru, roditeljima i prijateljima, kao i svima koji su pomogli da ostvari dobre rezultate, napomenuvši da je prošle godine osvojila i zlatnu medalju svjetske lige, državno zlato i dvije balkanske bronze.

“Ova nagrada mi mnogo znači, jer potvrđuje da se isplatilo sve što sam radila u prošloj godini. Trudiću se da budem još bolja, kako za svoj klub, tako i grad, te da ostvarim još bolje rezultate”, rekla je Kurteševa novinarima nakon uručenja priznanja.

Drugo mjesto pripalo je Stefanu Ćukoviću iz Atletskog kluba “Istočno Sarajevo”, a treće Davoru Bujaku u iz DŽiu-džicu kluba “Slavija”.

Za najuspješnijeg sportskog radnika izabran je Aleksandar Škrba iz Sportskog kluba “Tempo”, a titula najuspješnijeg trenera za 2018. godinu pripala je Dejanu Vukadinu iz Karate kluba “Slavija”.

Priznanja su uručena i najperspektivnijim sportistima – Lani Erić iz DŽudo kluba “Randori”, Anđeli Ždrale iz DŽiu-džicu kluba “Slavija”, Nataliji Kovačević iz DŽudo kluba “Slavija”, odbojkašici “Slavije” Sari Okiljević i Maji Pandurević iz Atletskog kluba “Istočno Sarajevo”.

Među perspektivnim sportistima su Maksim Avramović iz Karate kluba “Slavija”, Srđan Pandurević iz DŽudo kluba “Slavija”, Pavle Gotovac iz DŽiu-džicu kluba “Slavija”, Uroš Mačar iz DŽudo kluba “Randori”, rukometaš “Slavije” Igor Lazarević i Nikola Lale iz Sportskog kluba “Tempo”.

Uručena su i priznanja za najuspješnije po granama sporta, te je u karateu najbolje ocijenjena Teodora Perić iz Karate kluba “Slavija”, Dejan Golijan iz DŽiu-džicu kluba “Slavija”, Nikola Pljevaljčić iz DŽudo kluba “Randori”, rukometaš “Slavije” Miloš Tešanović i odbojkašica “Slavije” Ana Oro.

Najbolja u atletici je Katarina Lemez iz Atletskog kluba “Istočno Sarajevo”, najbolji kik-bokser u protekloj godini je Vuk Mičić iz Kluba borilačkih vještina “Kobra”, a najbolji u tekvondou je Marko Kužet iz Tekvondo kluba “Slavija”, a najbolje ocijenjeni fudbaler je Dejan Bjeloš iz Sportskog kluba “Tempo”.

Priznanje “Goran Ivanković” za poseban doprinos razvoju sporta dodijeljeno je Momiru Ašonji iz Šahovskog kluba osoba sa invaliditetom “Hendikep”.

Načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo LJubiša Ćosić rekao je novinarima da je za sportiste iz ove lokalne zajednice protekla godina bila još jedna u nizu uspješnih.

“Prošle godine smo dosta ulagali i infrastrukturu i sportska borilišta. Najzanačajnije je da smo potpisali ugovor i sporoveli sve pripremne radove u vezi sa izgradnjom sportske dvorane koja će u ovoj godini biti završena i skoro 700.000 KM uložili smo u sport. Očekujemo opravdanje, ne samo u rezultatima, nego u brojnosti i organizovanosti sportskih klubova”, istakao je Ćosić.

On je svim nagrađenim sportistima poželio puno uspjeha u daljem radu.

S obzirom da je večeras organizovan i humanitarni koncert u sportskoj dvorani “Slavija” za pomoć mladom fudbaleru Milošu Božoviću, posjetioci ove sportske manifestacije mogli su da ostave dobrovoljni prilog u kutiji koja je bila postavljena na ulaz u Kulturni centar Istočno Novo Sarajevo gdje je održan izbor najboljih sportista.

Miloš Božović bio je golman Fudbalskog kluba “Slavija” iz Istočnog Sarajeva, a u meču juniorskih ekipa “Slavije” i “Zvijezde” iz Gradačca u avgustu 2014. godine doživio je tešku povredu glave i pao u komu.

On je sada na kućnom liječenju u porodičnom domu u Istočnom Sarajevu, a njegovo zdravstveno stanje zahtijeva stalnu njegu i pomoć.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments