Kandidovati projekte koji će unaprijediti život građana

11

Načelnik opštine Pale Boško Jugović i gradonačelnik Istočnog Sarajeva LJubiša Ćosić saglasili su se danas da će za sredstva Vlade Republike Srpske biti kandidovani projekti koji će u znatnoj mjeri unaprijediti kvalitet života građana.

Jugović je rekao da će Vlada iznosom od 20 miliona KM finansirati realizaciju projekata u lokalnim zajednicama, te će gradske opštine svoje projekte kandidovati posredstvom grada Istočno Sarajevo, a sastanak je bio prilika da definišu šta će opština Pale predložiti kao prioritete.

“Analizirajući tu tematiku, složili smo se da kandidujemo projekte koji će u značajnoj mjeri unaprijediti kvalitet života naših građana”, rekao je Jugović nakon sastanka na kojem je razgovarano o projektima koji će u narednom periodu biti realizovani na području ove lokalne zajednice.

Iz opštine Pale saopšteno je da intenzivna institucionalna saradnja grada Istočno Sarajevo, predvođenog Ćosićem, i opština u njegovom sastavu, već donosi vidljive pomake i rezultate u smislu sinhronizovanog pristupa u ostvarivanju razvojnih ciljeva lokalne zajednice i grada u cjelini.

“Za razliku od nekih prošlih vremena, sada imamo zajednički nastup i prema republičkim institucijama i to već donosi i donosiće u narednom periodu još izraženiji napredak i razvoj cjelokupne Sarajevsko-romanijske regije i benefite od kojih će najveću korist imati građani na ovom području”, istakao je Jugović.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
11 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments

Mozda da se nadje pedijatar!

Mozes ti ponavljati koliko hoces, ovaj samo svog prileta slusa…

E cuj to, nevjerovatno. ccc

kazu da ne slusa vise, oteo se kontroli, mladost ludost 3:)

Ima li, bogati, Načelniče u tim vašim projektima izgradnja kakvog bazena pa da se i mi Paljani u ovim vrelim danima malo brčnemo!? Ili ćemo ići u SA i Rogaticu da se kupamo???

Rashladi se ladnom pivom…

Bio bi red da Pale dobiju zatvoren bazen. Imamo dosta djece i omladine, a nase skole plivanje moraju u Sarajevo na bazen.

Smatram da u gradsko groblje “Bare”, treba investirati u infrastrukturu,neuređene staze i prilazni putevi, a o lošem održavanju i zapuštenosti, ne treba ni govoriti.
Međutim, prilazni put do gradskog groblja “Repca”, kao i njegovo održavanje, je s t r a š n i s u d. Ono nema ni u divljim zemljama Afrike.
Eto, kandidature za projekte!

Potpuno ste u pravu. Groblje se ne odrzava: ne kosi se redovno, nema drzaca kod stepenica ispod kapele ljudi posebno stariji da se polome, snijeg se ne cisti zimi na vrijeme,smece se ne skuplja.
Mora se reci da i pojedini koji posjecuju grobove svojih bacaju cvijece i ostali otpad u coskove pored drugih grobova sto je sramni primitivizam i bezobrazluk.

Da li pod projekat moze i nikad otvorena fontana kod hrama i fakulteta?

Naravno da može, ali ne i u Palama. I ona nazovi “otvorena” fontana na šetalištu je pretvorena u žabokrečinu i leglo komaraca…ovakve fontane samo postoje u Palama. Sramota!