Kandidati OO SDS-a predstavili dio programa za Lokalne izbore 2012

0

Kandidati Opštinskog odbora SDS-a za Skupštinu opštine Pale juče su u Palama organizovali press konferenciju na kojoj su predstavili dio programa SDS-a za naredne četiri godine.

“Jačanje uloge lokalne vlasti i decentralizacija jedan je od zadataka na kome će SDS u narednom periodu insistirati, naročito kada je u pitanju Šumsko gazdinstvo Jahorina i Olimpijski centar Jahorina”, izjavio je kandidat OO SDS Pale Miloš Jovanović.

“Mi znamo da su koncesije važna stvar, opštine koje imaju hidroelektrane imaju velike koncesije od potopljenog zemljišta, a opština Pale nema ama baš nikakvih koncesionih prava na skijališta Jahorine. Mi ćemo u narednom periodu zahtijevati da opština Pale ima bar dio koncesija na skijališta.”

“Rješavanje problema zapošljavanja stanovnika opštine Pale dijelom bi mogao biti riješen izdvajanjem za podsticaj u poljoprivredi, otvaranjem mini farmi i plasiranjem domaćih proizvoda preko turističke destinacije Jahorine”, rekao je Miladin Lazarević kandidat na odbornika u SO Pale.

“Komparativne prednosti ove sredine su što je zdrava, ekološka sredina. Tržište zimskog turističkog centra Jahorina je jedna od prednosti, koje u zimskom periodu traži zdravu domaću hranu.”

Veća izdvajanja za podsticaj poljoprivrednicima, jačanje uloge lokalne vlasti i decentralizacija, dijelovi su programa sa kojim OO SDS-a Pale izlazi na Lokalne izbore 2012.

(www.palelive.com)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments