Kampanja o pravilnom rukovanju petardama

0

ZVORNIK – Pripadnici Policijske stanice Zvornik održali su danas predavanja učenicima Osnovne škole „Sveti Sava“ i Tehničkog školskog centra u okviru kampanje MUP-a Republike Srpske s ciljem promocije pravilnog rukovanja petardama i pirotehničkim sredstvima.

Komandir Policijske stanice Zvornik Vladan Vasilić rekao je da se ovom kampanjom želi skrenuti pažnja građanima na opasnosti prilikom nestručnog rukovanja pirotehničkim sredstvima, kao i da se djeca upute da sa tim sredstvima mogu rukovati samo u prisustvu punoljetnjih osoba.

„Izrađena su dva letka `Ne dozvolimo da se smijeh pretvori u krik` i `Petarde nisu igračke`, kojima su djeca upozorena da je sekund nesmotrenosti dovoljan da im zauvijek pokvari djetinjstvo“, rekao je Vasilić novinarima.

U lecima, koji su danas dijeljeni pred Osnovnom školom „Sveti Sava“, navedena su dozvoljena pirotehnička srestva, kao i kako i gdje se mogu prodavati, odnosno kupovati i druge korisne informacije i upozorenja.

Vasilić je najavio da će predavanja biti održana u Osnovnoj školi „Desanka Maksimović“ u Čelopeku, te u Srednjoškolskom centru „Petar Kočić“ u Zvorniku.

On je napomenuo da se tokom godine nadzire prodavnica u Zvorniku, koja se bavi prodajom pirotehničkih sredstava, kako bi se utvrdilo da bi ima zloupotreba i prodaje ovih sredstava maloljetnicima.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare