Kampanja „Ako misliš piti, vozač nemoj biti“

0
Kampanja

MILIĆI/VLASENICA – Preventivna kampanja „Proslavi odgovorno – ako misliš piti, vozač nemoj biti“ danas je predstavljena u Milićima i Vlasenici, a direktor Republičke agencije za bezbjednost saobraćaja Milija Radović najavio je pomoć ovim opštinama u pripremi projekata sa ovim ciljem.

„Jedan od prijedloga je i sufinansiranje opremanja vatrogasne jedinice u Milićima alatima za spasavanje povrijeđenih u saobraćajnim nezgodama. Dogovorili smo i postavljanje dva stacionarna radara na lokacijama za koje smo ocijenili da su izuzetno ugrožene“, naveo je Radović.

On je rekao novinarima da je tokom današnje prezentacije održan radni sastanak sa zvaničnicima Milića i Vlasenice, kojem su prisustvovali i narodni poslanik Radovan Višković, te generalni sekratar Auto-moto saveza Republike Srpske Ranko Babić.

„Poruka koja je danas prenesena stanovnicima ove dvije opštine jeste da tokom predstojećih praznika ne treba da sjedaju za volan ako su pili alkohol jer mogu da ugroze i svoje, ali i zdravlje drugih učesnika u saobraćaju“, naglasio je Radović.

Cilj kampanje, koju u saradnji sa opštinama od 15. decembra realizuju Ministarstvo unutrašnjih poslova, Agencija za bezbjednost saobraćaja i Auto-moto savez Republike Srpske, te Republička agencija za inspekcijske poslove, jeste jačanje bezbjednosti u saobraćaju smanjenjem broja vozača koji upravljaju vozilom u alkoholisanom stanju.

Komentarišući saobraćajnu bezbjednost u regiji Birač, te u vezi sa tim i polemike o trasi brzog puta Beograd-Sarajevo kroz Republiku Srpsku, Višković je rekao novinarima da se o tome nije želio oglašavati jer za takve projekte nema validne projektne dokumentacije, pa je i sva priča o tome zamajavanje javnosti.

„Na tome sam dosta radio sa predsjednikom kompanije `Boksit` Rajkom Dukićem, koji je veoma zainteresovan za ova pitanja. Došli smo u poziciju da je Vlada Srpske, na jučerašnjoj sjednici, donijela odluku da u plan za 2018. godinu bude uvrštena izrada projektne dokumentacije za izgradnju brzog puta Bijeljina-Zvornik-Milići-Vlasenica-Sokolac. To je nešto što smo prije nekoliko godina ugradili i u Prostorni plan Republike Srpske, ne znajući tada za ove priče o izgradnji brzog puta“, naveo je Višković.

On je izrazio očekivanje da će već u drugoj polovini januara biti raspisan javni poziv za izbor izvođača, koji će uraditi tu projektnu dokumentaciju.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments