Kalinovik: Helikopter OS BiH sletio prinudno

0

Prilikom prinudnog slijetanja helikoptera Oružanih snaga BiH na području sela Bukvica, tri kilometra od Kalinovika, niko nije povrijeđen, rekla je u telefonskoj izjavi Srni načelnik ove opštine Mileva Komlenović.
Komlenovićeva je istakla da su živi i zdravi svi koji su bili u helikopteru, ali da postoji mogućnost da je povrijeđen jedan snimatelj.

Još nema potvrde koliko je ljudi bilo u helikopteru koji je oko podne prinudno sletio u selo Bukvica, kao ni šta je uzrok ovog incidenta.

„Ne može se intervenisati motornim sankama“, rekla je Komlenovićeva i najavila akciju čišćenja do mjesta incidenta koje je nepristupačno i ljeti, posebno u uslovima polarne zime.

PUTNICI IZ HELIKOPTERA SMJEŠTENI U SELU


Putnici iz helikoptera MI 8 Oružanih snaga BiH, koji je u 13,45 časova prinudno sletio kod Kalinovika, smješteni su u jednu kuću u selu, izjavila je Srni portparol Centra javne bezbjednosti Istočno Sarajevo Danka Tešić.

Ona je potvrdila da je olujno nevrijeme uzrok incidenta u selu Bukvica, kod Kalinovika.

Iz Ministarstva odbrane BiH Srni je potvrđeno da se u helikopteru nalazilo 11 lica, četiri člana posade, tri vojnika, dvije osobe iz civilnih struktura vlasti koje su bile zadužene za podjelu hrane i dva novinara Federalne televizije.

Helikopter se nalazio u misiji dostavljanja hrane i goriva na relaciji Sarajevo – Gacko – Bileća.


(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare