Kako je „Lajtner“ dobio posao bez licence?

0

Ministar trgovine i turizma Republike Srpske (RS) Predrag Gluhaković najavio je da će tražiti da se provjeri kako se moglo desiti da italijanska firma „Lajtner“ dobije posao ugradnje dva šestosjeda na Olimpijskom centru Jahorina, iako nema licencu. „Danas sam od novinara saznao da je posao ugradnje šestosjeda dobila firma `Lajtner` koja nema licencu i to ćemo provjeriti“, rekao je Gluhaković na konferenciji za novinare u Banjaluci. On je rekao da Ministarstvo ima informaciju da ugradnja ski-liftova nije počela, jer treba da se riješe imovinsko-pravni odnosi. „Treba pitati one koji su ovaj posao radili zašto se došlo u situaciju da to pitanje nije riješeno“, rekao je Gluhaković.

Gluhaković je rekao da neophodno da se ispune tehnički uslovi da bi se ski-listovi pustili u rad.

„Ne možemo to ranije uraditi, pa da se nešto, ne daj Bože desi, i da onda tražimo odgovornost“, rekao je Gluhaković.

On je podsjetio da je, prema odredbama tendera, jedan šestosjed trebao biti pušten u rad do 25. decembra, a drugi do kraja januara.

Gluhaković je kazao da će Ministarstvo postaviti pitanje menadžmetu i Skupštini kacionara Olimpijskog centra o ovim problemima, kao i zašto je u jeku turističke sezone popunjeno tek 20 odsto kapaciteta, podsjetivši da je Jahorina predstavljena na svim sajmovima, a snižene su i cijene.

Ministarstvo trgovine i turizma RS uložilo je 26 miliona KM u ugradnju dva šestosjeda, što je najveća investicija u oblasti turizma prošle godine.

(Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare