Jurošević: Nastaviti trend ulaganja

0

MILIĆI – Načelnik opštine Milići Živojin Jurošević izjavio je danas da će, u skladu sa ekonomskim prilikama, ova lokalna zajednica nastaviti trend ulaganja u infrastrukturu i razvojne projekte. Jurošević je istakao da je veoma važno da se završi započeta izgradnja Vatrogasnog doma i da se nastavi sa održavanjem lokalnih puteva.


„Pri kraju smo izgradnje dva mosta, a za dalje ćemo vidjeti kolike su nam mogućnosti“, rekao je Jurošević prilikom proslave Dana optine.

On je podsjetio da je opština prošle godine iz različitih izvora investirala oko milion KM u infrastrukturne i razvojne projekte.

Jurošević je napomenuo da je opština Milići formirana 31. marta 1992. godine kao izraz volje stanovnika ove lokalne zajednice.

Poslanik SNSD-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Radovan Višković rekao je da je u opštini Milići, od formiranja do danas, mnogo urađeno za dobrobit građana ove opštine.

„Svjesni smo činjenice da je posljednju godinu ili dvije na sceni ekonomska kriza koja se odrazila i na stanje u ovoj opštini. Nadamo se, ako je vjerovati nekim svjetskim prognozama, da ta kriza treba da prođe i da se počne više raditi i bolje živjeti, i u Srpskoj, a i u Milićima“, naglasio je Višković.

Dan opštine Milići obilježen je svečanom sjednicom Skupštine opštine i dodjelom opštinskih priznanja instutucijama i udruženjima koja su, po ocjeni nadležne opštinske komsije, doprinijeli razvoju Milića.

Grb opštine dodijeljen je Vladi Japana za finansijsku pomoć za izgradnju Vatrogasnog doma u Milićima, te preduzeću „Zvornik putevi“ za doprinos u izgradnji lokalne putne mreže.

Povelja opštine Milići dodijeljena je Udruženju „Prijatelji Srebrenice“ iz Srebrenice za saradnju u oblasti omladinskog aktivizma i informisanja, kao i Teritorijalnoj vatrogasnoj jedinici Milići za uspješno obavljanje zadataka koji su im povjereni.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare