Jugović: Zbog skupštinske većine izgubljeno nekoliko mjeseci

0

Načelnik opštine Pale Boško Jugović /SNSD/ izjavio je danas u Palama da nema ništa protiv saradnje sa skupštinskom većinom u ovoj opštini koju čine SDS, PDP i NDP, ističući da je zbog njihovog ponašanja izgubljeno nekoliko mjeseci za rješavanje bitnih pitanja.

„Ušli smo u pregovore i sve smo to mogli ranije riješiti, prije tri mjeseca“, rekao je Jugović novinarima, podsjećajući da je još početkom godine zagovarao rješavanje problema preduzeća „Famos“, te reprogramiranja dugova.

Konstatujući da su izgubljena tri, četiri mjeseca, Jugović je istakao da nikada nije kasno ako dogovor bude postignut.

„Samo želim da građane upoznam da to nije nova priča, to je stara priča koju sam ja inicirao, ali u tim trenucima nije postojao konsenzus o tome“, rekao je Jugović i ocijenio da se polako u skupštinskoj većini javlja potreba za odgovornošću.

Načelnik opštine Pale precizirao je da bi opština kreditnim zaduženjem od 2,5 miliona, za koje je rekao da nije veliko, 1,2 miliona izdvojila za kupovinu „Famosa“, a milion za servisiranje naslijeđenih dugova, dok bi ostatak bio iskorišten za ulaganja.

Ističući da se radi o klasičnoj zamjeni teza kada predstavnici skupštinske većine kažu da su za saradnju i dogovor, Jugović je izrazio zadovoljstvo što je ova spremnost došla bilo kad.

„Bolje ikad, nego nikad“, zaključio je Jugović.

Potpredsjednik SO Pale Siniša Lasica izjavio je juče da je skupštinska većina za saradnju sa načelnikom Pala i da su spremni da podrže realizaciju projekata predviđenih opštinskim budžetom za 2017. godinu, a sve u cilju razvoja opštine.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare