Jugović: Ukinuta vanredna situacija, zahvalnost institucijama

0

Načelnik opštine Pale Boško Jugović ukinuo je vanrednu situaciju koja je proglašena zbog nedavnih poplava na području ove najveće istočnosarajevske lokalne zajednice.

Ova odluka donesena je jutros na sjednici opštinskog Štaba za vanredne situacije.

Jugović, koji je i komandant Štaba, rekao je da je na sjednici zaključeno da je stanje na terenu dosta bolje nego prethodnih dana, ali da je potreban oprez jer i dalje postoji opasnost od aktiviranja klizišta.

„Analizirajući stanje na terenu i vremenske uslove koji su već treći dan zaredom povoljni, odlučili smo da ukinemo sve mjere koje su važile za vrijeme vanredne situacije. I dalje pratimo situaciju na terenu, a pri kraju je i posao komisije koja procjenjuje štete“, istakao je Jugović.

On je rekao da se već polovinom naredne sedmice očekuju tačni podaci o šteti nastaloj na imovini građana, privrednih subjekata, kao i na putnoj infrastrukturi koja je u ozbiljnoj mjeri oštećena.
Ukinuta vanredna situacija
Jugović je podsjetio da su sve službe i mehanizacija i prethodnih dana bili angažovani na terenu, da se djelovalo preventivno, ali i da su sanirana sva ona oštećenja koja je bilo moguće sanirati u datom trenutku i okolnostima.

„Čim budemo imali detaljnu analizu, krenućemo u rješavanje svih problema i vjerujem da ćemo prije zime sanirati sve ono što je prioritet“, poručio je načelnik opštine.

On je zahvalio Vladi Republike Srpske i premijeru Radovanu Viškoviću na iskazanoj spremnosti da opštini Pale pruži potrebnu podršku, kao i Republičkoj upravi civiline zaštite na čelu sa direktorom Milanom Novitovićem, ministru saobraćaja i veza Republike Srpske Nedeljku Ćoriću i Javnom preduzeću „Putevi Republike Srpske“ na čelu sa direktorom Davorom Kostreševićem na interventnoj pomoći koju su pružali ovoj lokalnoj zajednici sve vrijeme vanredne situacije.

Načelnik opštine Pale Boško Jugović proglasio je vanrednu situaciju 5. novembra nakon što su se u pojedinim dijelovima ove opštine izlile rijeke pa bujice ugrožavaju imovinu građana i privrednih subjekata.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare