Načelnik opštine Pale Boško Jugović organizovao je danas prijem za sportske ekipe osnovnih škola „Pale“ i „Srbija“ koje su na Malim olimpijskim igrama u fudbalu osvojile zlatne medalje.
Zlatnu medalju na republičkom finalu u fudbalu Malih olimpijskih igara, koje su održane 19. i 20. maja u Bijeljini, osvojila je muška ekipa osnovne škole „Pale“ i ženska ekipa osnovne škole „Srbija“.

Čestitajući djeci veliki uspjeh, Jugović je rekao da je rijetkost da pobjednički pehar u obje konkurencije ode u jedan grad.

„Pobjeda ove talentovane djece je prilika da sljedeće godine budemo domaćini Malih olimpijskih igara, a opština Pale će finansirati održavanje igara“, rekao je Jugović i dodao da su ove igre korisne za društvenu zajednicu, jer djeca treba da njeguju fizičku kulturu.

Nastavnik u Osnovnoj školi /OŠ/ „Pale“ Nenad Tadić, koji je vodio mušku i žensku ekipu na takmičenje, rekao je da je ovo prvi put da ženska ekipa sa Pala napravi ovakav rezultat.

„Ponosan sam na ove ekipe u kojima se nekoliko učenika profesionalno bave sportom tako da mi je bilo lakše formirati ekipu koja će biti republički prvak. Imali smo teških utakmica, pogotovo na Republičkom takmičenju, ali uspjeli smo da prođemo na penale i učenice su to apsolutno zaslužile“, pojašnjava Tadić.

Učenik OŠ „Srbija“ Aleksandar Marić, koji je osvojio pehar za najboljeg golmana, rekao je da je to veliki uspjeh jer je do sada samo jedna generacija napravila ovakav rezultat.

Učenik sedmog razreda OŠ „Pale“ Sara Savić rekla je da je na Republičkom takmičenju u Bijeljini bila jaka konkurencija, te da su pobijedili na penale.

(www.palelive.com / Srna / Foto: M.S.)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare