Jugović: U narednoj godini nastavak ulaganja

2

Opštinu Pale u 2023. godini očekuje nastavak ulaganja i realizacija kapitalnih projekata usmjerenih ka obezbjeđivanju boljih uslova za život svih stanovnika, a sve uz pomoć Vlade Republike Srpske i grada Istočno Sarajevo, najavio je danas načelnik ove opštine Boško Jugović.

On je naveo da je budžet opštine Pale 19.660.000 KM, a više od šest miliona KM biće usmjereno na infrastrukturne projekte.

„Narednu godinu obilježiće izgradnja zgrade Policijske uprave Istočno Sarajevo, gradske kuće, Kinoteke Republike Srpske, Narodne biblioteke, novog vrtića. Tu je i nastavak izgradnje zgrade Fakulteta za fizičko vaspitanje i sport, objekta Muzeja, izmještanje Toplane i stvaranje uslova za izgradnju novog objekta opštine Pale“, izjavio je Jugović novinarima na novogodišnjem prijemu.

Jugović je istakao da lokalnu upravu sve to motiviše i čini ponosnom, ali i stvara obavezu da budu društveno odgovorni.

Prema njegovim riječima, u ovoj godini opština Pale je zadovoljna urađenim stvarima i budžetom koji je iznosio 22 miliona KM, od čega je sedam miliona uloženo u infrastrukturne projekte, određena sredstva za pomoć svim segmentima društvenog života, ulagalo se u podsticaje u oblasti poljoprivrede, preduzetništva, u pronatalitetnu politiku.

Jugović je zvanicama iz društvenog, kulturnog, vjerskog i političkog života opštine, grada Istočno Sarajevo, među kojima je bio i ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa Staša Košarac, čestitao praznike i poželio da ih provedu u sreći i blagostanju.

On je istakao da svi treba da prisustvuju svečanom defileu u Istočnom Novom Sarajevu povodom 9. januara – Dana Republike i tako pokažu da im je Srpska u srcu i da se prema njoj ponašaju odgovorno jer je to njihova domovina.

Predsjednik Skupštine opštine Pale Stefan Stajčić rekao je da su ovu godinu na Palama obilježili rekordan budžet i mnogobrojni projekti, te da su tokom kreiranjem budžeta za 2023. obratili pažnju na potrebe sugrađana iz savjeta mjesnih zajednica, te se nada uspješnoj realizaciji mnogih projekata.

„Naredna godina biće investiciona i razvojna“, istakao je Stajčić.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
2 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Svake godine kada se usvaja budžet, najavljuju se brojni kapitalni projekti, međutim kad dođe kraj godine ne vidi se da je započet, a pogotovu završen bilo kakav projekat.
Gdje se troše ti pusti milioni???

„Narednu godinu obilježiće izgradnja zgrade Policijske uprave Istočno Sarajevo, gradske kuće, Kinoteke Republike Srpske, Narodne biblioteke, novog vrtića. Tu je i nastavak izgradnje zgrade Fakulteta za fizičko vaspitanje i sport, objekta Muzeja, izmještanje Toplane i stvaranje uslova za izgradnju novog objekta opštine Pale“, izjavio je Jugović novinarima na novogodišnjem prijemu.“ ČIsto da se podsjetimo na izgubljene godine. Sada je 2024. godina.