Jugović: Trenutno zaraženo 31 lice, 50 oporavljeno

2

 Na području opštine Pale virusom korona trenutno je zaraženo 31, a ukupno od početka epidemije bilo je 81 pozitivno lice, rekao je Srni načelnik ove lokalne zajednice Boško Jugović.

Jugović je istakao da se 50 lica oporavilo od početka epidemije, te da na dnevnom nivou broj zaraženih iznosi od tri do pet osoba pozitivnih prilikom testiranja.

„Toliko bude i izliječenih, tako da je stanje solidno“, izjavio je Jugović.

Prema njegovim riječima, u ovom trenutku opštinske vlasti nemaju namjeru da drastičnije pooštravaju mjere, već će konstantno apelovati da se organičava broj ljudi na skupovima, posebno porodičnim, jer se zaraza najčešće tu širi.

On je dodao da stanovnici Pala treba što više vremena da provode na otvorenom, provjetravaju prostorije, drže distancu i koriste maske.

„Pratićemo i dalje situaciju u vezi sa virusom korona, a pokazatelji su da je to u nekoj solidno stabilnoj fazi. Ne smijemo se opustiti jer uvijek može da krene u drugom pravcu, da dođe do povećanog broja zaraženih i zato moramo obratiti pažnju kako se ponašamo“, naglasio je Jugović.

Načelnik opštine smatra da su građani svjesni situacije i opasnosti, te da se ponašaju u skladu sa preporukama.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
2 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Ovo su extra rezultati samo 31 zarazeno. Pa otidjite na jednu pravoslavnu sahranu pa kad pop pozove okupljene u dva navrata da celivaju.. dobro nije 310 zarazenih do sada…

Niko ne testira.