Југовић: Привлачни за нове становнике, Градска управа даје велику подршку

1

Начелник општине Пале Бошко Југовић изјавио је да ова локална заједница доживљава напредак захваљујући доброј сарадњи са градом Источно Сарајево, реализује бројне инфраструктурне пројекте, а и привлачна је за живот будући да константно долазе нови становници.

Поводом Дана и крсне славе града Светог Петра Дабробосанског, Југовић је рекао Срни да за све оно што се дешава на Палама, кроз развој туризма на Јахорини, изградњу зграде Полицијске управе, Факултета физичке културе, градске куће, измјештања Топлане, велики допринос даје и Градска управа, јер те пројекте доживљавају као своје.

Као веома важно, Југовић је истакао да на подручје града константно долазе нови становници. „То нам је најбитније, јер уз све развојне компоненте радујемо се доласку сваког човјека на подручје Пала и Источног Сарајева“, поручио је Југовић.

Он је истакао да Градска управа, на челу са градоначелником Љубишом Ћосићем, под‌једнако води рачуна о напретку свих општина у саставу града у свему што представља сегмент друштвене и локалне заједнице.

То, како је навео, чини кроз одређене инфраструктурне пројекте, али и подршку невладиним организацијама, спортским установама, борачким организацијама, социјалним категоријама, културним институцијама.

Југовић је подсјетио да су заједно са Градском управом реализовали низ заједничких пројеката, попут изградње д‌јечијих игралишта, тартан стазе, путне инфраструктуре, изградње зграде Мјесне заједнице Мокро, водоводног система у Рогоушићима и још много пројеката које су радили заједно и кандидовали их код Владе и надлежних министарстава.

Он је навео да ће наредни период сигурно обиљежити изградња градске куће на Палама, подсјетивши да су и Скупштина општине Пале и градски парламент донијели одлуке да начелник и градоначелник имају овлашћења да потписују споразуме и доносе одговарајућа рјешења којима треба да се уђе у пројектовање и изградњу градске куће у Палама.

Према његовим ријечима, за то ће град издвојити око четири милиона КМ, а општина Пале обезбиједити земљиште, његово уређење и финансирати ренте.

„И ово показује да град Источно Сарајево живи на подручју свих општина, а ми то доживљавамо као одређене принадлежности града које се враћају општини Пале“, нагласио је Југовић.

Он је захвалио градоначелнику Ћосићу и градским одборницима који су донијели ту битну одлуку, истичући да се не смије заборавити да су Пале пријестоница Републике Српске и да су ту формиране њене најважније институције.

„Ако не можемо добити бар тај један сегмент градске управе у Палама, онда мислимо да нисмо добро обавили своје политичке активности“, рекао је Југовић.

Он је истакао да Пале дају пуну подршку градоначелнику и Градској управи у даљем развоју Источног Сарајева.

Свим грађанима Источног Сарајева начелник општине Пале честитао је крсну славу града Светог Петра Дабробосанског, који се прославља 17. септембра, те им пожелио много личне, породичне и сваке друге среће, као и напредак свих општина у саставу града, Сарајевско-романијске регије и Републике Српске.

(www.palelive.com / Срна)

Прати тему
Обавијeсти мe о
1 Коментар
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Neka Načelnik objavi zvanične podatke, koji ukazuju da je u posljednjih desetak godina na opštini Pale, kontinuirano veći odliv, od priliva stanovnika.
Značajan priliv stanovništva je jedino u Lukavici i donjem dijelu grada, jer su u taj dio grada preseljene regionalne institucije iz Pala i time su Pale ugušene i pasivizirane u njihovom razvoju i značaju. Ko je za takvo stanje kriv???