Jugović priredio prijem za Milana Milinkovića

0

Načelnik opštine Pale Boško Jugović organizovao je danas prijem za člana plesne grupe „Masters“ iz Istočnog Sarajeva Milana Milinkovića, koji je osvojio zlatnu medalju na Svjetskom prvenstvu u disko plesu u Češkoj. Milinković je zahvalio Jugoviću, koji mu je pomogao u pripremi za odlazak na Svjetsko prvenstvo i svjetski kup u Češku.

„Moji roditelji i trener su uticali na ljude da nam pomognu oko finansija. Na kraju smo opravdali sva očekivanja, uspjeli pobijediti i tako iznenadili i sami sebe“, istakao je on.

Milinković je najavio da četiri člana kluba i trener za osam dana idu u Italiju na seminar kod jednog od najboljih trenera na svijetu koji će im osmisliti koreografiju za dalje takmičenje.

Trener Plesnog studija „Masters“ iz Istočnog Sarajeva Maja Granić napomenula je da su u Češkoj učestvovali na Svjetskom prvenstvu u uličnom plesu i na svjetskom kupu u disko plesu.

„Osvojivši državno prvenstvo saznali smo da smo dobili plasman za dalje. Tako su počele naše pripreme za Češku, koje su trajale tri mjeseca. One su bile naporne i teške, ali svaki trud i rad se isplatio“, ocijenila je ona.

Granićeva je navela da im je za odlazak u Češku pomogla, prije svih, opština Pale, nakon čega su reagovali i građani, zahvaljujući kojima su uspjeli sakupiti novac potreban za odlazak.

Ona je istakla da su njih dvoje bili jedini takmičari iz BiH, te da su bili potpuno nepoznati dok nisu izašli na scenu i osvojili medalju.

„Milan je apsolutno zaslužio pobjedu, a iz Saveza su rekli da su sve sudije glasale za njega“, navela je Granićeva.

Načelnik Jugović rekao je da su pratili Milanov rad i ocijenili da je talentovan, zbog čega su mu i pomogli.

Prema njegovim riječima, Milan je postao prvak, jer je to plod njegovog dugogodišnjeg rada.

On je čestitao Milanu za uspjeh i poželio mu da postigne dobre rezultate i u narednim takmičenjima.

„Želim mu napredak i da nastavi da predstavlja opštinu Pale. Opština je izdvojila skromna sredstva za njegov odlazak, ali to će sljedeći put biti i značajnije“, obećao je Jugović.

On je pojasnio da se sredstva moraju obično izdvajati iz budžetskih rezervi ili nekih drugih fondova. „Konkretno, prošle godine nismo mogli pretpostaviti za to takmičenje jer njega jednostavno ima ili nema, ali ćemo naći prostor za to“, rekao je Jugović.

Milan Milinković iz Pala postao je svjetski prvak u disko plesu koji se prošle godine održavao od 21. do 24. septembra u Usti na Labi u Češkoj.

(www.palelive.com / Srna / Foto: M.S.)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments