Jugović: Opština će pomoći porodici Lazić

0

Načelnik opštine Pale Boško Jugović izjavio je Srni da će tročlana porodica Lazić iz Pala i tokom maja ostati smještena u stambenom prostoru koji već duže koriste kao podstanari, te da će troškove kirije za taj mjesec, kao i sva dugovanja koja imaju prema stanodavcu po tom osnovu iz prethodnog perioda podmiriti Opština.

“Postigao sam dogovor sa stanodavcem, vlasnikom kuće, odnosno stambenog prostora u kojem porodica Lazić već duži period stanuje da im omogući da ostanu još neko vrijeme i oni će i tokom maja tu boraviti, a opština Pale i opštinski Centar za socijalni rad u tom periodu, u saradnji sa drugim institucijama, nastojaće da iznađu najbolje moguće rješenje kako bi ova porodica dugoročno bila adekvatno stambeno zbrinuta”, rekao je Jugović.

On je istakao da će porodica Lazić od Centra za socijalni rad dobijati svu pomoć koja joj po zakonu pripada, kao i da će kao načelnik opštine pružiti posebnu podršku u vidu novčane pomoći, što je i do sada u više navrata činio.

“Razumijem potrebu da javnost bude upoznata i o ovoj priči, ali ne razumijem tendencioznost pojednih medija koji od problema ove porodice pokušavaju da naprave svojevrsnu političku senzaciju. Opština Pale, Centar za socijalni rad Pale i ja kao načelnik nismo od juče upoznati o ovom slučaju ili uključeni u rješavanje problema, što potvrđuje i pomenuti dogovor sa stanodavcem porodice Lazić, koji je postignut kao prelazno rješenje dok ne iznađemo najbolji modus da zbrinemo ovu porodicu”, poručio je Jugović.

On je pojasnio da opština Pale ne posjeduje stanove kojima raspolaže, te tako nema ni način da istog trenutka zbrine ovu ili bilo koju porodicu koja bi se našla u sličnoj situaciji.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments