Jugović: Naredna godina investiciona

9

Opština Pale će tokom naredne godine realizovati značajne investicije koje se odnose na izgradnju, rekonstrukciju putne i komunalne infrastrukture, te unapređenje sportskih sadržaja, izjavio je danas načelnik opštine Boško Jugović.

Jugović je na novogodišnjem prijemu istakao da će naredne dvije godine obilježiti investicioni ciklusi, kao što je početak izmještanja Toplane, izgradnja nove zgrade opštine, Muzeja Republike Srpske, sanacija fontane na trgu i mnogi drugi projekti.

“Moramo da damo sve od sebe i da idemo naprijed”, poručio je Jogović.

On je podsjetio da su tokom ove godine, zahvaljujući Vladi Republike Srpske i Miloradu Dodiku, kupili imovinu fabrike “Famos” u iznosu 2.200.000 KM, čime su obezbijeđeni uslovi za dovođenje investitora.

“Zahvaljujući kupovini `Famosa` obezbijeđeni su uslovi da izmjestimo Toplanu, a borićemo se u toku naredne godine da započnemo igradnju nove u krugu fabike, da bismo oslobodili 7.000 metara kvadratnih najkvalitetnijeg zemljišta u centru Pala”, rekao je Jugović.

On je dodao da se trenutno u krugu fabrike “Famos” nalazi i prva fabrika za proizvodnju LED rasvjete koja će zaposliti oko 25 radnika.

Jugović se osvrnuo i na ovu godinu, ističući da je bila veoma uspješna sa mnogo projekata, u kojoj je uloženo više od dva miliona KM u infrastrukturu.

Prema njegovim riječima, to se odnosi na rekonstrukciju Romanijske ulice, koja je završena uz pomoć Vlade Srbije u iznosu od 500.000 evra, Ulicu Nikole Tesle, put prema Podvitezu, sanaciju gradske deponije, rekonstrukciju zgrade opštine, te niz frekventnih saobraćajnica na području opštine.

“Kada sve analiziramo, opština Pale je u ovoj godini budžetom predvidjela 105.000 KM za podsticaje poljoprivredi i preduzetništvu, više od 60.000 KM za pronatalitetnu politiku. Za stipendije izdvajamo 100.000 KM, pomoć porodicama poginulih boraca i ratnih vojnih invalida oko 60.000 KM”, rekao je Jugović i dodao da grantovi iz budžeta dostižu iznos od 615.000 KM.

On je naveo da je obezbijeđeno oko 50.000 KM za završetak novoizgrađenog Hrama Svetog arhangela Gavrila.

Jugović je na prijemu, koji je organizovao za privredne, kulturne i sportske radnike, svima poželio srećne predstojeće praznike i da u toku naredne godine svi ostvare lični i porodični uspjeh.

Predsjednik Skupštine opštine Pale Siniša Lasica rekao je da Pale napreduju i da će se u naredne dvije godine truditi da budu bolje.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
9 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments

Pusti fontanu, muzej, rekonstruisi ulice kako treba a ne po 200 metata. Na Lukama ti naselje 70 posto kaldrma, prema Repcima katastrofa to neka je prioritet.

Tako je. Budući da je načelnik pobjedio na Lukama 2016. red je da se sjeti birača, te da riješi probleme sa: čišćenjem puteva na Lukama, asfaltiranjem, vodovodom, ima toga još, ali ajde ovo troje prvo

Izmještanjem Toplane oslobodiće se prostor za nastavak izgradnje neuglednih SIVIH KOCKICA (zgradica ), bez imalo arhitektonske estetike… Raj za “bizMismene”.

U novijoj isroriji Pala svi bivši načelnici opštine su se bavili izmještanjem Toplane i svi su to stavljali kao prioritet ali samo na papiru i lažnim obečanjima i ako su imali obezbjeđen novac od kredita koji je u to vrijeme bio među prvim investicionim kreditima odobrenim u BiH,i umjesto da Pale dobiju novu Toplanu i Energanu pare odoše u Prijedor jer nama u Palama po mišljenju tadašnjih “stručnjaka” bila je dobra i ova naša iz 68 godine a Prijedoru koji je već imao ozbiljnu Toplanu nije bilo mrsko da naprave još jednu koja je po kvalitetu najbolja Toplana i Energana (Peči koje zagrijavaju grad dio toplote izdvajaju za pravljenje struje putem turbine koja se nalazi u Toplani)u regionu.Iskreno se nadam da će Načelnik uspijeti da se izbori i konačno izmjesti Toplanu iz centra Pala i da se na tom mjestu napravi neki reprezentativni objekat od značaja za grad Pale.Puna podrška!!!

Срећна нова година, Божић и слава Републике Српске. Честитам Ласици избор за предсједника СО, честитам веома успјешан рад Јахорине, Боже удржи. Што се тиче Пала, култура, тако и тако, спорт слабо, инфраструктура веома лоше, привреда никако, улагања у пољопривреду катастрофа, водовод је требао бити завршен јесенас, све по кредиту који је обустављен због невјероватног криминала у првој транши 2016 године. Друга транша је требала бити са прољећа 2017 године, задња са прољећа 2018 године, завршни радови управо пред задње изборе. Кредит је обустављен од ЕИБ-а због дојаве покреташа и Жике. Наравно да подржавам измештање Топлане, мада сумњам да ће добити онакав кредит, онакав какав смо имали када су прије пар година невјероватном одлуком Вуковић и Ковачевић раскинули већ потписан уговор у Лондону, уговор коме су ЗЕЛЕНИ кумовали са три милиона км гранта. Нажалост, “наши” раскинуше уговор, па ЗЕЛЕНИ, све да не би пропале паре морадоше помоћи Павићу и Приједору, човјек паметан па искористи 3 милиона бесповратних средстава од СИДЕ и направи нљајмодернију Топлану у регији. Да не говорим како се ништа не ради да се због спуштања туриста са Јахорине загађење ваздуха, поготово зими у већерњим часовима спријечи(могуће је и веома једноставно изводљиво), канализација је катастрофа(љети само отпадне воде, да… Pročitaj više »

Kada budete pisali taj tekst (mozda nekoga nekad zainteresuje) o istocnom djelu RS-a molim da se osvrnete da nemamo ni puteveve mimo svega sto ste vec pomenuli. Put Sarajevo – Sokoloc ako bi se negdje moglo doci do podataka od 96 do 2019 sigurno je naj smrtonsosniji put na planeti. Takodje od Bijeljine do Pala putuje se i po 5 sati uz obavezne rutinske kontrole nase policije. Obavezno se interesuju gdje idetete i dokle. Jos malo uvesce nam I dozvole o kretanju. Na put od Trebinja do Sarajeva bez sendvica i vrece za spavanje ne kretati a avanturu Foca Sarajevo ili Scepan polje da ne pominjemo. Kako nema nikakve inicijative od predstavnika svih nasih gradonacelnika tj. opstina u sastavu I.Sarajeva vlast nikada nece uraditi nista na poboljsanju ove infrastrukture pa otuda i ne iznenadjuje sto svi sele dalje iz ovih krajeva.
Pozdrav

Прво, срећно Бадње вече и сутрашњи Божић свим Србима и свим православним хришћанима, да га у миру и срећи прославите.

Друго, Лауда, ја већ годинама пишем о истоку Српске, па и путевима на истоку, пола задње кампање сам провео предлажући конкретна рјешења за привреду на истоку Српске, те убрзање магистралних путева, од Зворника према Српском Сарајеву, од Вишеграда према Српском Сарајеву и од Херцеговине према Српском Сарајеву и према Србији.

То је толико једноставно, не кошта ни трећину вриједности ауто пута Бања Лука-Прњавор, а значи дословце спас за Сарајевско-романијсклу и Горњо-подрињску регију, као и Херцеговину.

О томе сам говорио и на овим изборима, говорили су, представници партија кји асу дозволи да исток буде сировинска база са путевима од прије 50 и више година.

Stvarno ne znam o čemu razmišljaju ovi naši iz opštine, o našoj djeci sigurno ne. Prostor pored novog Hrama je već prodat za izgradnju dvije zgrade a i kada izmjeste Toplanu napraviće neke isto tako bezlične zgrade. U užem centru Pala ima samo jedan park za dijecu, koji često bude u raspadnutom stanju.

Kada će konačno u investicionim planovima Pala biti uključena izgradnja “ledene plohe”, odnosno, klizališta na otvorenom prostoru u Palama, kako ne bi više djecu vodili u Sarajevo?