Jugović i Lasica se upisali u Knjigu žalosti

0

Zvaničnici opštine Pale upisali su se u Knjigu žalosti, koja je otvorena povodom smrti prvog predsjednika Narodne skupštine Republike Srpske Momčila Krajišnika.

Načelnik opštine Pale Boško Jugović upisao je u Knjigu žalosti da će Krajišnik ostati upamćen kao jedan od stvaralaca Republike Srpske i čovjek koji je dao nemjerljiv doprinos očuvanju države i srpskog naroda na ovim prostorima.

U knjigu žalosti koja je, u saradnji Asocijacije „Stvaraoci Republike Srpske“ i opštine Pale otvorena jutros u galerijskom prostoru Kulturnog centra, upisao se i predsjednik Skupštine opštine Pale Siniša Lasica.

Lasica je napisao da mu je bila velika čast što je poznavao čovjeka poput Momčila Krajišnika i imao priliku da sa njim aktivno sarađuje.

U knjigu žalosti koja će biti otvorena sutra i naredne sedmice svakog radnog dana, građani mogu da se upišu od 8. do 15.00 časova.

Prvi predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Momčilo Krajišnik /76/ biće sahranjen danas na groblju Pribanj kod Pala.

Sahrana će se obaviti u 14.00 časova.

Komemoracija povodom smrti Krajišnika održana je juče u Kulturnom centru Banski dvor u Banjaluci.

Krajišnik je preminuo utorak, 15. septembra, od posljedica zaraze virusom korona na Klinici intenzivne medicine za nehirurške grane Univerzitetskog kliničkog centra u Banjaluci, gdje je hospitalizovan 30. avgusta.

Krajišnik je rođen 20. januara 1945. godine u Sarajevu.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare