Jugović: Epidemiološka situacija stabilna, oporavljeno 61 lice

4

Epidemiološka situacija u vezi sa virusom korona na području opštine Pale je stabilna, a od početka epidemije oporavilo se 61 lice, izjavio je Srni načelnik ove lokalne zajednice Boško Jugović.

Jugović je naveo da je na današnjem sastanku opštinskog Štaba za vanredne situacije analizirana epidemiološka situacija i da je konstatovano da je u ovom trenutku aktivno zaraženo 39 ljudi.

„Činjenica je da su se pojavili pozitivni slučajevi u Domu za stara lica ‘Natura’, te smo iz tog razloga obratili posebnu pažnju i preduzeli aktivnosti da se testiraju svi u ovoj ustanovi, uključujući i zaposlene. Ukupno je uzeto 58 laboratorijskih uzoraka“, naveo je Jugović, koji je komandant opštinskog Štaba za vanredne situacije.

Jugović je pojasnio da su danas uzeti i redovni laboratorijski uzorci 34 osobe, među kojima su i oni koji se testiraju u fazi oporavka.

Prema njegovim riječima, članovi Štaba obavili su konsultacije i sa nadležnim inspekcijskim organima, te dogovorili aktivnije kontrole ugostiteljskih objekata i svih ustanova za masovnija okupljanja od pripadnika komunalne policije i nadležnih inspekcijskih institucija.

On je podsjetio da paljanska Komunalna policija, uz svoje redovne aktivnosti, od početka epidemije automatski dobija izvještaje Doma zdravlja o osobama pozitivnim na virus korona i vrši kontrolu poštivanja mjere izolacije.

Jugović je ponovo apelovao na građane da izbjegavaju masovna okupljanja, poštuju fizičku distancu, upotrebljavaju zaštitne maske, izbjegavaju duži boravak u zatvorenom prostoru i provjetravaju prostorije.

„Redovno pratimo i pratićemo epidemiološku situaciju na području naše opštine, a sutra ćemo ponovo održati sjednicu Štaba za vanredne situacije i utvrditi da li je potrebno preduzimati oštrije mjere. Moramo da vodimo računa i o privrednim subjektima, jer svako pooštravanje mjera mora biti dobra ‘izvagano’, ali zdravlje naših sugrađana nam je na prvom mjestu“, naglasio je Jugović.

On je ocijenio da se mnogo više može postići individualnom odgovornošću, nego sankcijama koje bi izazvale i drugačiju reakciju javnosti.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
4 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Tekst, tj. intervju je pun neistina.
Načelniče, zašto se dešavaju sledeće stvari:
Prvo: komunalna policija ne obilazi stanovnike koji su pozitivni na koronavirus.
Drugo: ne vrše se testovi, da bi građanin bio testiran po pojavi simptoma (osim ako građanin ima „veze“)
Treće:zašto obmanjujete javnost

Tačno tako, komunalna policije ne obilazi niti se više uručuju rješenja o izolaciji. Testiranje, samo po pojavi simptoma, kontakti se ne testiraju, a dom zdravlja radi po principu ,,dođi do vrata i ne ulazi unutra živ bio“.

Šta reć’ na sve ovo sad… Članci i live chat na PaleLive su dnevna doze prosečnog Paljanina zaista.

Шта значи мој Боле стабилна ситуација?Значи кад загусти, рјеђе тестирај? Што мање тестираш има мање „обољелих“?