Jugović: Cilj spriječiti širenje virusa u Studentskom centru i vrtiću

1

Komandant Štaba za vanredne situacije opštine Pale Boško Jugović rekao je danas da na području te lokalne zajednice imaju povećan broj zaraženih lica koja imaju lakšu kliničku sliku, te da je teže kontrolisati razvoj situacije, odnosno prenošenje virusa.

On je nakon sjednice Štaba za vanredne situacije apelovao na građane da se pridržavaju propisanih mjera zbog povećanog broja zaraženih lica, podsjećajući da studentski domovi rade punim kapacitetom, da je jedan student pozitivan na virus korona, te da ima zaraženih u državnim institucijama.

„Na određen način smo u obavezi da sačuvamo kadar u tim institucijama, a prije svega zdravstveni sektor“, rekao je Jugović.

On je naveo da Uprava Studentskog centra „Pale“ ulaže maksimalne napore da iskontroliše trenutnu situaciju, ali da je teško iskontrolisati studente van studentskih domova, jer su aktivni na različitim lokacijama, uz veliki broj društvenih kontakata.

„Moramo povesti računa da spriječimo širenje virusa u studentskom centru i obdaništu, tako da ćemo dati sve od sebe da to i realizujemo“, rekao je Jugović.

Jugović, koji je i načelnik opštine Pale, apelovao je na roditelje čija djeca pohađaju vrtić „Bubamara“, a koji su u mogućnosti, da u narednim danima dok se situacija ne stabilizuje djecu zadrže kući, zbog bezbjednosti i prevencije.

„Nemamo problem u vrtiću, ali je lakše raditi sa manjim grupama i zbog poštivanja socijalne distance i rastojanja, tako da bi bilo poželjno da u narednom periodu smanjimo broj djece“, poručio je Jugović.

On je dodao da je sjednica Štaba za vanredne situacije zakazana kako bi animirali svijest građana koju su već pokazali odgovornost u prvom talasu virusa.

„Ograničeni smo brojem testiranja, kao i tehničkom mogućnošću jer opština Pale nije jedina u Republici Srpskoj čije uzorke testiraju u Banjaluci, tako da je neophodna određena doza odgovornosti građana koja će pomoći prevazilaženju situacije“, pojasnio je Jugović i dodao da će Štab za vanredne situacije preduzeti određene mjere kako bi se u državnim institucijama u lokalnoj zajednici spriječilo širenje virusa.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti o
1 Komentar
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Najbolje je zatvoriti sve dok ovo ne prodje… Kuku nama…