Jugović čestitao krsnu slavu Trećem pješadijskom puku

0

Načelnik opštine Pale Boško Jugović čestitao je krsnu slavu Vojske Republike Srpske – Vidovdan komandantu Trećeg pješadijskog /Republika Srpska/ puka Oružanih snaga BiH brigadiru Miloradu Krajšumoviću i svim vojnicima, oficirima i pripadnicima te jedinice.

„U ime opštine Pale i u svoje lično ime upućujem Vam iskrene čestitke povodom krsne slave i velikog praznika koji duboko prožima biće srpskog naroda. Na ovaj dan, sa ponosom se sjećamo istorijskog puta naše vojske koja je u teškim vremenima odbranila i sačuvala Republiku Srpsku“, navodi se u čestitki.

Jugović je poručio da je obaveza svih da i dalje baštine tradiciju ove hrabre vojske, koja je utkana u temelje Republike Srpske.

Vojska Republike Srpske formirana je 12. maja 1992. godine i za svoju Krsnu slavu uzela je Vidovdan, praznik posvećen Svetom knezu Lazaru i junacima izginulim u Kosovskom boju koji se dogodio na Vidovdan 1389. godine.

Reformom sistema odbrane u BiH u okviru zajedničkih Oružanih snaga formiran je Treći pješadijski /Republika Srpska/ puk koji baštini tradiciju Vojske Republike Srpske.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare