Jolović: Srpska trobojka opet će se vijoriti na Ravnoj Romaniji

0
Jolović: Srpska trobojka opet će se vijoriti na Ravnoj Romaniji

SOKOLAC – Milan Jolović Legenda – inicijator postavljanja zastave Republike Srpske na Ravnoj Romaniji, koju su oborili za sada nepoznati huligani, poručio je da će zastavu ubrzo ponovo podići pripadnici specijalnih jedinica i veterani Vojske Republike Srpske.

„Srpska trobojka ponovo će se zavijoriti na Ravnoj Romaniji, kao simbol jedinstva srpskog naroda. Uvjereni smo da zastavu više niko neće moći oštetiti, kao ovaj put, jer ako bude trebalo čuvaćemo je neprestano“, rekao je Jolović za Srnu.

On je naveo da je zastava Republike Srpske na Ravnoj Romaniji, postavljena na najveći jarbol, oborena najvjerovatnije iza ponoći između subote i nedjelje.

Jolović je istakao da inicijatori postavljanja ovog obilježja za sada nemaju razloga da sumnjaju u bilo koga, ali vjeruju da su zastavu oborili huligani.

„Znamo da zastavu nije oborio vjetar, jer postoje tragovi. Vidljivi su odvrnuti šrafovi na glavnom postolju i iskrivljen je dio najvećeg jarbola u Srpskoj“, tvrdi Jolović.

On je rekao da su pripadnici Policijske stanice Sokolac u jutarnjim časovima izvršili uviđaj i da se očekuje zvanično saopštenje Policijske uprave Istočno Srajevo o ovom nemilom događaju.

Zastava na Ravnoj Romaniji podignuta je 19. maja 2017. godine povodom bratimljenja pripadnika specijalnih jedinica, veterana i demobilisanih boraca Vojske Republike Srpske.

Oni su tom prilikom pozvali srpski narod na jedinstvo u očuvanju Srpske i dobili punu podršku naroda romanijskog kraja, da se zastava na najvećem jarbolu u Srpskoj vijori uz magistralni put Sarajevo-Zvornik na lokalitetu Ravna Romanija.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments