Jezički centar IN obilježio 10 godina postojanja

0

Jezički centar „IN“ je sinoć u Kulturnom centru Pale priredbom „Putovanje kroz jezike“ obilježio 10 godina postojanja i najavio mnoštvo novih projekata u oblasti edukacije.

Pod sloganom „Vrijediš koliko jezika govoriš“, priređeno je predstavljanje deset jezika kroz priredbu, simbolično, deset uspješnih godina dosadašnjeg rada ovog centra. U priredbi su učestvovali polaznici muzičke škole, KUD-a, dramske sekcije, grupa „Peščanik“, kao i najmlađi članovi Dječijeg centra „Bubamara“ i Vrtića „Cvrčak“.

Jezički centar „IN“ je osnovan u septembru 2004. godine u Palama, ali se vremenom škola širila i na druga mjesta: Istočno Novo Sarajevo, Sokolac, Foču, Šekoviće…

Direktor Jezičkog centra „IN“ Milica Božić se zahvalila svom timu, profesorima na uspješnom radu sve ove godine, kao i polaznicima, partnerima i istakla da ovaj centar već sada radi na novim projektima.

„Već sljedeće godine očekujemo pridruživanje centra Evropskom udruženju škola EAQUALS, tu su i projekti škole slikanja, english drama club… Do sada smo organizovali dječija putovanja kako bi i na taj način poboljšali edukaciju, a sljedeće godine planiramo dovesti svijet kod nas i zajedno u saradnji sa drugim školama želimo organizovati kamp srpskog jezika, kulture i tradicije“, izjavila je Božićeva.

Ona je istakla da će zbog proširenja djelatnosti centra biti promijenjen naziv. Od sada će se Jezički centar „IN“ zvati Centar za jezike i obrazovanje „In Lingua“.

Načelnik opštine Pale Miodrag Kovačević se centru zahvalio na dosadašnjem radu i doprinosu obrazovanju, svrstavajući ovaj centar u sami vrh obrazovnih ustanova i subjekata u opštini Pale.

„IN“ je u proteklom periodu sa Edukativnim centrom „Finesa“ iz Beograda potpisao ugovor o saradnji na realizaciji i primjeni programa poboljšanja i razvoja intelektualnih sposobnosti, kao što su brzo čitanje, brzo pamćenje, brzo učenje.

Posebni gosti su bili i članovi Obrazovnog centra „Pro-Mens“ iz Niša sa kojima je uspostavljena saradnja na oblasti mentalne aritmetike. To je međunarodni program razvijanja mentalnih potencijala kod djece. Tom prilikom su predstavljene vještine djece da u istom trenutku pjevaju i računaju.

Gosti na obilježavanju 10 godina rada Jezičkog centra „IN“ su bili i British Council, Goethe Institut-a, CEH, članovi ambasada Rusije, Kine…

{yoogallery src=[/images/stories/reportaze/10-godina-jezickog-centra-in-nov-2014/] width=[54] height=[54] title=[Putovanje kroz jezike] style=[lightbox] effect=[fade] spotlight=[1] prefix=[thumb54_] thumb_cache_dir=[thumbs54] thumb_cache_time=[1440] load_lightbox=[1] thumb=[plain] rel=[lightbox[mygallery]] load_lightbox=[1] resize=[1] order=[asc] count=[50]}

(www.palelive.com)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare