Jednokratna pomoć za 52 pripadnika boračke populacije

0

Opština Pale danas je povodom Božića i Dana Republike Srpske dodijelila jednokratnu finansijsku pomoć za 52 pripadnika boračke kategorije, za šta je iz opštinskog budžeta obezbijeđeno ukupno 15.000 KM.

Načelnik opštine Pale Boško Jugović rekao je novinarima da je danas jedinstvena prilika da uoči najradosnijeg hrišćanskog praznika pomognu boračkoj populaciji u vidu isplate novčanih poklon-bonova.

On je naveo da je spisak za pomoć određenom broju porodica poginulih i demobilisanih boraca koje su suočene sa teškom materijalnom situacijom sačinila Boračka organizacija opštine Pale.

„Opština Pale unapređuje saradnju sa Boračkom organizacijom u kontinuitetu, vodi brigu o održavanju svih spomen-obilježja, a već u ovoj godini 20 odsto smo povećali izdvajanja po osnovu takozvanih dopunskih prava boračke populacije“, izjavio je Jugović i dodao da će im pomagati i u narednom periodu.
On je podsjetio da je boračka populacija iznijela najveći teret u stvaranju Republike Srpske i ta veza između Opštinske uprave i Boračke organizacije je nešto što mora da jača, a odnos prema borcima ima posebnu notu.

Predsjednik Boračke organizacije opštine Pale Jasna Lazarević Gavrilović rekla je da je pomoć obezbijeđena sredstvima iz opštinskog budžeta namijenjenim za rad ove organizacije.

„Željeli smo da našim pripadnicima na neki način uljepšamo predstojeće praznike. Sve pripadnike boračke populacije, bili oni članovi Organizacije ili ne, stavili smo u središte svojih aktivnosti, tako da smo 30.000 KM koja su dodijeljena na Skupštini opštine za rad Boračke organizacije usmjerili na pomoć boračkim kategorijama“, naglasila je Gavrilovićeva i dodala da je danas isplaćena prva tranša te pomoći.

Ona je zahvalila Skupštini opštine Pale, koja je na svojoj posljednjoj sjednici povećala namjenska sredstva za dodatna prava boraca za 10.000 KM, čime će biti znatno olakšane njihove aktivnosti u narednom periodu.

Predsjednik Odbora djece poginulih boraca u Boračkoj organizaciji Pale Vuk Vukadin zahvalio je lokalnoj zajednici i Boračkoj organizaciji što su izašli u susret i boračkim kategorijama podijelili pomoć pred božićne praznike.

„U okviru 52 pomoći, njih šest je za djecu poginulih boraca. Ovo je prvi put da imamo priliku da dobijemo takva novčana sredstva koja će olakšati praznike“, istakao je Vukadin i čestitao Dan Republike Srpske i 30 godina njenog postojanja za koju su se borili očevi, braća i sinovi.

Nevenko Andan zahvalio je Boračkoj organizaciji Pale i načelniku Jugoviću za sredstva dodijeljena boračkim kategorijama, koja će im mnogo značiti.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare