Jednogodišnji Aleksandar dobro podnosi terapiju u Njemačkoj

0
Jednogodišnji Aleksandar dobro podnosi terapiju u Njemačkoj

ZVORNIK – Jednogodišnji Aleksandar Gajić iz Glumine kod Zvornika, koji se nalazi na liječenju od agresivnog tumora na malom mozgu u NJemačkoj, dobro podnosi terapiju, rekao je Srni njegov otac Željko Gajić.

Gajić je rekao da je iz minhenska klinike „Švabing“ stigao novi predračun u iznosu od 174.400 evra, umjesto prvobitnog koji je glasio na 391.100 evra.

„Iznos je manji, jer je isključeno liječenje matičnim ćelijama“, kaže Gajić i dodao da su ljekari rekli da mali Aleksandar dobro podnosi terapije, da je njegovo zdravstveno stanje bolje, te da nisu potrebne matične ćelije i operacija.

Gajić je zahvalio svim dobrim ljudima koji su nesebično pomagali i koji su se sve vrijeme raspitivali za zdravlje malog Ace.

„Iako je iznos za liječenje Aleksandra smanjen na 174.400 evra, postoji mogućnost da klinika naplati dodatnih 120.000 evra za suprugu Aleksandru, koja se nalazi uz malog Acu na klinici“, kaže Gajić.

On je rekao da je na račun bolnice do sada uplaćeno 231.000 evra i dodao je da će novac koji ne bude iskorišćen na liječenje Aleksandra i na dodatne troškove biti preusmjeren za liječenje druge djece.

„Veliku podršku dali su nam Fond zdravstvenog osiguranja Republike Srpske i Fond solidarnosti za dijagnostiku i liječenje oboljenja, stanja i povreda djece u inostranstvu koji su za liječenje Aleksandra uplatili po 50.000 evra“, rekao je Gajić.

On je naglasio da je i kabinet predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika namjenski uplatio 20.000 KM za liječenje malog Aleksandra.

Gajić je rekao da će Aleksandar u klinici „Švabing“ ostati na liječenju više od godinu dana zbog čega će biti mogući i naknadni troškovi, dodavši da će javnost o svemu biti na vrijeme obaviještena.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments