Jedna ulica na Sokocu da dobije ime po Zoranu Cvijetiću

0
Zgrada opštine Sokolac

SOKOLAC – Predsjednik Podružnice Istočno Sarajevo Udruženja veterana službi bezbjednosti Republike Srpske Radovan Pejić rekao je Srni da se Dan veterana službi bezbjednosti obilježava na Sokocu jer je 30. marta 1992. godine na fudbalskom stadionu u toj opštini izvršena prva smotra „milicije Srpske Republike BiH“, danas Policije Republike Srpske.

„Tada je pokojni ministar Srpske autonomne oblasti /SAO/ Romanija Zoran Cvijetić predao raport prvom ministru unutrašnjih poslova Srpske Republike BiH Mići Stanišiću i policajci su položili zakletvu“, naveo je Pejić.

On je naveo da će javnost sutra biti obaviještena o planu Udruženja da jedna ulica ili trg na Sokocu dobije ime prvog ministra bezbjednosti SAO Romanija Zorana Cvijetića, na čemu se već vode aktivnosti u lokalnoj upravi na Sokocu.

Pejić je rekao da će Udruženje zatražiti od lokalne uprave na Sokocu da na Fudbalskom stadionu „Bara“ bude postavljena spomen-ploča u čast 30. marta, Dana veterana službi bezbjednosti Republike Srpske – Podružnica Istočno Sarajevo.

On je istakao da se radi i na realizaciji inicijative da na području grada Istočno Sarajevo bude obezbijeđen prostor za gradnju doma udruženja veterana službi bezbjednosti Republike Srpske sa spomen-sobom.

Pejić je najavio da će sutra biti uručena priznanja jednom broju istaknutih ličnosti koji su pomagali osnivanje, rad i razvoj MUP-a i nastanak Udruženja veterana službi bezbjednosti Republike Srpske.

Na Sokocu će sutra biti obilježen Dan veterana službi bezbjednosti Republike Srpske povodom čega će biti služen pomen i prislužene svijeće poginulim i preminulim pripadnicima MUP-a i Vojske Republike Srpske, te položeni vijenci na Centralno spomen-obilježje.

Prema programu, od 11.00 časova predviđen je prijem delegacije Udruženja veterana službi bezbjednosti kod načelnika opštine Sokolac Milovana Bjelice.

Od 11.20 časova biće održana konferencija za novinare o značaju 30. marta 1992. godine, o aktivnostima Udruženja veterana službi bezbjednosti.

U 12.30 časova planirana je posjeta Spomen-sobi na Sokocu posvećenoj poginulim borcima u proteklom ratu, a u 13.00 časova prijem za delegaciju i novinare kod načelnika opštine.

Obilježavanje organizuje Udruženje veterana službi bezbjednosti Republike Srpske, podružnica Istočno Sarajevo.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare