Јединством и саборношћу у одбрану институција Српске

2

На Палама је данас одржан скуп под слоганом „И ми смо породица Милорада Додика“ са којег је послата порука саборности и јединства, а врши се и потписивање петиције с циљем подршке предсједнику Републике Српске, његовој породици, институцијама Српске које су у претходном периоду биле на удару страног фактора.

Посланик СНСД-а у Народној скупштини Републике Српске Дамјан Шкипина рекао је да су данашњим скупом учесници хтјели пружити подршку породици Додик, али и Републици Српској, те позвао Србе на саборност.

„Ово није удар на једног човјека, на једну породицу, ово је удар на све нас, на Републику, на иституције Српске, а породица Додик је само прва линија одбране. Питамо се – шта је сљедеће и ко је сљедећи? Саборност је у данашње вријеме најпотребнија јер само снажно окупљени око једне идеје, око наше Републике, можемо је одбранити“, изјавио је Шкипина новинарима.

Народни посланик са Сокоца Страхиња Башевић рекао је да је на Палама организован слободарски скуп омладинаца СНСД-а са којег треба да се пошаље јединствен одговор структурама које колонистичким наступом настоје да уређују ствари унутар Републике Српске и врше политичке притиске непримјерене земљи која претендује да буде „велесила“ на породице званичника Српске.

Башевић је поручио да странци неће успјети у својим намјерама, јер велику подршку ужива руководство Републике Српске које је изабрано легитимним путем на изборима, а данашњи скуп ће послати поруку још јаче снаге у заједничкој борби.

Предсједник Општинског одбора СНСД-а Пале Бошко Југовић наводи да српски народ мора бити окупљен око заједничког интереса, а то је очување Републике Српске и њених институција.

„Ако сада поклекнемо, нема дилеме да ће атаци на Републику Српску бити све већи“, упозорио је Југовић и захвалио Младим социјалдемократа општине Пале који су организовали овај скуп.

Он је рекао да је циљ скупа подршка породици Додик, као и пређеднику Републике Српске и њеним институцијама које су константно на мети, а у посљедње вријеме су притисци појачани.

„Ако се вратимо уназад видимо да су увијек нападани они који воде Републику Српску, почевши од стваралаца као што је био Радован Караџић, па надаље. Ти напади ће се наставити ако сада поклекнемо!“, истакао је Југовић.

Југовић је напоменуо да подржава данашњи скуп и као начелник општине, имајући у виду да су Пале пријестоница Републике Српске, одакле је зачето српско јединство које се мора и даље његовати.

Предсједник Младих социјалдемократа Пале Борис Шкипина каже да су се грађани окупили како би исказали незадовољство због уплитања страног фактора у државно уређење Републике Српске.

Шкипина поручује да ово није само удар на име Милорада Додика и његову породицу, већ на институције Српске и породицу уопште која је Србима нешто свето.

Он је позвао све српске политичке партије, без обзира да ли су на власти или у опозицији, да искажу јединство у тешким тренуцима јер једино то омогућава опстанак Срба на овим просторима.

САД су увеле санкције сину и кћерки предсједника Републике Српске Милорада Додика, Игору и Горици, саопштило је америчко Министарство финансија. У саопштењу се наводи да су уведене санкције и компанијама које су повезане са д‌јецом предсједника Српске.

(www.palelive.com / Срна)

Прати тему
Обавијeсти мe о
2 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Bez komentara, zaista…

Mogu li i ja biti član porodice, gdje se to upisuje, zna li se šta?