Jedinstven stav o očuvanju bezbjednosti u gradu

0

ISTOČNO SARAJEVO – Predsjedavajući Doma naroda parlamenta BiH Staša Košarac rekao je u Istočnom Sarajevu da su građani i predstavnici lokalne vlasti u ovom gradu ohrabreni informacijama o aktivnostima koje Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske preduzima da zaštiti građane od dešavanja u Sarajevu i ostalim dijelovima Federacije BiH /FBiH/.

On je rekao novinarima, nakon sastanka ministra unutrašnjih poslova Republike Srpske radislava Jovičića sa gradonačelnikom Istočnog Sarajeva Nenadom Samardžijom, načelnicima gradskih opština, rukovodiocima Centra javne bezbjednosti i srpskim predstavnicima u institucijama BiH, da je kompletna bezbjednosna situacija pod kontrolom, a stepen bezbjednosti veoma visok.

„Imamo jedinstven stav svih političkih struktura i stranaka da se radi na očuvanju stabilnosti u Istočnom Sarajevu. Manifestovana je potpuna zajednička podrška aktivnostima MUP-a Srpske. Nije bilo politički disonantnih tonova“, istakao je Košarac.

On je zahvalio građanima Istočnog Sarajeva koji su ovih dana pokazali smirenost iako su neki od njih bili pozivani da se priključe protestima.

Prema njegovim riječima, biće učinjeno sve da se situacija iz FBiH ne prenese u Republiku Srpsku, u čemu je ključni faktor MUP Srpske.

On je ponovio da svi u Srpskoj izražavaju žaljenje što je došlo do nemira u Federaciji BiH i da se niko tome ne raduje, ali je osudio zapaljivu retoriku bošnjačkih političara.

„Nije dobro da se u ovako teškim trenucima pokušava zapaljivom političkom retorikom prenijeti atmosfera negativnih odnosa sa jednog dijela BiH u drugi. Prepoznali smo političke vapaje određenih bošnjačkih političara, ali imamo dovoljno snage i argumenata da ne podžavamo zapaljivu političku retoriku. Srpska nema ambicije da bilo koje političke faktore u FBiH označava krivcima osim kada su ugroženi interesi Srpske“, poručio je Košarac.

Na pitanje da li će događaji u Sarajevu i Federaciji uticati na rad srpskih predstavnika u institucijama BiH, on je naveo da postoje različiti oblici pritisaka na srpske predstavnike, ali da će oni imati zajednički stav i adekvatan odgovor na sve tendencije koje dolaze iz Sarajeva.

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Nenad Samardžija izrazio je zadovoljstvo onim što je saopštio ministar Jovičić kada je riječ o stanju bezbjednosti i onome što preduzima MUP Srpske s ciljem sprečavanja eventualnih neželjenih događaja koji su se desili juče u Sarajevu i FBiH.

„Svi smo iskazali puno jedinstvo da zajednički djelujemo u interesu građana. Učinićemo sve da zajedno sa MUP-om Srpske održimo bezbjednost“, poručio je Samardžija i pozvao građane da ne nasjedaju na bilo kakve manipulacije koje dolaze sa strane.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare