Jedinica za podršku potvrdila visok stepen obučenosti

0
Jedinica za podršku potvrdila visok stepen obučenosti

FOČA – Pripadnici Jedinice za podršku Policijske uprave Foča danas su, u prisustvu velikog broja građana, uspješno izveli pokaznu vježbu hapšenja razbojnika nakon oružane pljačke banke.

Na platou ispred Akva parka „Ušće“ simulirana je potjera za naoružanim razbojnicima, njihovo presretanje i hapšenje, a u vježbi su korišćeni vatreno oružje sa manevarskom municijom i službeni psi.

Građani su mogli da vide simulirano zaustavljanje vozila, odbranu od naoružanog i nenaoružanog napadača, blokadu i upad u objekat uz upotrebu službenog psa za napad na razbojnika i za pronalazak eksploziva.

Načelnik Policijske uprave Foča Velimir Kostović naveo je da je cilj ovakvih vježbi, koje se organizuju u okviru projekta „Rad policije u zajednici“, da se građani upoznaju o radu Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

„Policija na ovaj način želi da pokaže spremnost da uvijek i u svim prilikama može odgovoriti na sve bezbjednosne rizike s ciljem zaštite građana i imovine, kao i institucija Republike Srpske“, naveo je Kostović.

Zamjenik komandira Jedinice za podršku Policijske uprave Foča Dragan Grubačić istakao je da pripadnici ove jedinice, osim redovne policijske obuke, prolaze razne specijalističke obuke i seminare.

„Time se osposobljavamo da uspješno možemo da odgovorimo na sve zadatke, da pomognemo redovnim policijskim snagama u raznim kritičnim situcijama i težim krivičnim djelima. Imamo raznu specijalističku opremu koju uspješno koristimo“, rekao je Grubačić.

Uz dva tima specijalno obučenih policajaca, Jedinica za podršku posjeduje i tim vodiča za službene pse, koji se koriste za napad na razbojnike, za otkrivanje droga i eksploziva.

Današnjom vježbom ova jedinica je potvrdila visok stepen profesionalizma i obučenosti.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare