Jedan dan bez Fejsbuka

0

ZVORNIK – Zvorničko urbano udruženje mladih (ZUUM) provelo je projekat „Jedan dan bez `fejsbuka`“, u kome je učestvovalo 150 omladinaca u raznim sportskim i kulturnim aktivnostima, rekao je danas predsjednik ZUUM-a Jovan Gotovac. Gotovac je rekao novinarima da je smisao projekta da se mladi bar jedan dan oslobode zavisnosti od „fejsbuka“ i da se uključe u omladinsko djelovanje, te da svoj život učine kreativnijim, čime će pomoći i sebi i zajednici u kojoj djeluju.

„Provođenje vremena uz `fejsbuk` nezdravo je iz više aspekata, prvenstveno negativno utiče na mišićno-skeletni sistem, na mentalni razvoj mladih, te stvara distancu u odnosima mladih, zbog čega se mora više raditi protiv ove zavisnosti i na lokalnom i na republičkom nivou“, naglasio je Gotovac.

Koordinator projekta „Jedan dan bez `fejsbuka`“ Velja Tijanić naglasio je da je cilj projekta da se omladina podstakne na druženje i da više vremena provodi baveći se sportom.

On je rekao da je projekat realizovan kroz sportska, kulturna i zabavna dešavanja, odnosno mladi su imali turnire u košarci, stonom tenisu, bilijaru i drugim sportskim aktivnostima.

Tijanić je dodao da su, nakon sportskih aktivnosti, mladi prisustvovali predstavi „Dnevnik jedne narkomanke“, koju je izvelo Pozorište „Dis“ iz Banjalauke, a potom druženje u jednom od omladinskih klubova.

Tijanić je rekao da je omladina sve ove aktivnosti provela pod sloganom „Isključi Gugl, uključi klikere“.

Projekat je realizovan u saradnji ZUUM-a i opštine Zvornik.


(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare