Javnim ustanovama sadnice cvijeća za „ljepše sutra“

0
Javnim ustanovama sadnice cvijeća za

FOČA – Organizacija Crvenog krsta Foča podijelila je javnim ustanovama u Foči 2.100 sadnica cvijeća u okviru programa“ Za ljepše sutra“.

Sadnice cvijeća, nabavljene uz pomoć Ministarstva porodice, omladine i sporta Srpske i opštine Foča krasiće dvorišta osnovnih škola „Veselin Masleša“ i „Sveti Sava“, Dječijeg vrtića „Čika Jova Zmaj“, Studentskog doma i Servis centra za osobe sa teškoćama u razvoju „Tračak nade“.

„Krenuli smo od najmlađih, od obdaništa, škola, “Tračka nade” do studenata. Cilj nam je da djeca i mladi nauče da čuvaju životnu sredinu i da daju doprinos njenom ljepšem izgledu”, rekla je sekretar fočanskog Crvenog krsta Snežana Kovač.

Dvije osnovne škole dobile su po 600 sadnica cvijeća, a posao sadnje pripao je članovime ekološke sekcije.

Direktor Studentskog doma Srđan Drašković zahvalio se Crvenom krstu na poklonu, podsjećajući da je Šumsko gazdinstvo „Maglić“ ranije poklonilo stabla ukrasnog visokog i niskog rastinja, što je zajedno značajan doprinos uređenju okoline.

„Ovo je naša prva zajednička aktivnost sa Crvenim krstom i nadamo se da će saradnja biti nastavljena. Trudićemo se da, koliko smo u mogućnosti, pomognemo aktivnosti Crvenog krsta, koji je jedna od najboljih organizacija u Foči“, rekao je Drašković.

On je dodao da će nastaviti da uređuju prostor oko doma.

„U planu imamo i sportsko igralište za studente, a posadićemo i travu na onim površinama gdje je nema“, naveo je Drašković.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare