Javni proglas: Svi građani da sprovode mjere zaštite ljudskih i materijalnih dobara!

0

Načelnik opštine Pale je donio Odluku broj 02-81/1 od 04.02.2012. godine kojom je proglasio elementarnu nepogodu izazvanu snježnim padavinama i niskim temperaturama.

Shodno navedenoj odluci pozivaju se svi građani opštine Pale da sprovode potrebne mjere radi zaštite i spašavanja ljudskih i materijalnih dobara te da se aktivno uključe u čišćenje kako svojih objekata tako i pristupnih puteva.

Obavezuju se sva pravna lica koja održavaju puteve i ulice na području opštine Pale da angažuju sve mašine u cilju stvaranja prohodnosti puteva i ulica.

Obavezuju se svi privredni subjekti, ustanove i preduzeća, zanatske radnje da se uključe u aktivno čišćenje svojih prilaznih ulica i parking prostora.

Obavezuju se nadležne službe („Dom zdravlja Pale“, „Centar za socijalni rad Pale“) da u skladu sa svojim spiskovima i evidencijama stupe u kontakt sa hroničnim bolesnicima, trudnicama, socijalno ugroženim kategorijama, starim i iznemoglim licima ,djecom sa posebnim potrebama i drugim u cilju njihovog zbrinjavanja.

Obavezuju se sva javna preduzeća i ustanove sa područja opštine Pale da angažuju dežurstva i uspostave kontakt sa službom Civilne zaštite opštine Pale na telefon 057/223-170 i izvještavaju o svim bitnim promjenama iz djelokruga svog rada.

Upozoravaju se svi građani opštine da ukoliko nemaju nužnih potreba ograniče upotrebu svojih putničkih vozila kako bi time doprinjeli lakšem čišćenju putnih komunikacija.

Štab Civilne zaštite opštine Pale blagovremeno će izvještavati građane o svim sljedećim aktivnostima.

Komandant štaba Civilne zaštite opštine Pale
Slobodan Savić

Apel

Iz štaba Civilne zaštite opštine Pale apeluju da građani koji su u toku prethodne noći bili prisiljeni da ostave automobile na ulicima, što hitnije dođu do njih kako bi se omogućio nesmetan rad službama za čišćenje.

Takođe, podsjećamo  građane  da ukoliko nemaju nužnih potreba ograniče upotrebu svojih putničkih vozila kako bi time doprinjeli lakšem čišćenju putnih komunikacija.

(www.palelive.com)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare