Javni poziv za dodjelu plastenika

0

Udruženje za pomoć djeci i omladini sa posebnim potrebama „Sunce“, u partnerstvu sa opštinom Pale, raspisalo je javni poziv za dodjelu osam plastenika.

Projekat „Plastenik“ se implementira u okviru Regionalnog programa lokalne demokratije na zapadnom Balkanu koji finansira EU, a sprovodi Razvojni program UN /UNDP/.

Predsjednik Udruženja „Sunce“ sa Pala Milenko Vujinović izjavio je Srni da je cilj projekta saniranje posljedica izazvanih pandemijom kovid 19.

„Stanovnici opštine Pale koji su zainteresovani za plasteničku proizvodnju mogu da se prijave za dodjelu plastenika, a prednost će imati članovi koji u svom domaćinstvu imaju osobe sa invaliditetom, porodice koje su zbog pandemije ostale bez posla i prihoda, višečlane porodice, kao i osobe koje pripadaju socijalno ugroženim kategorijama opštine“, naveo je Vujinović.

On dodaje da će svi uslovi biti uzeti u razmatranje podjednako.

Prema njegovim riječima, da bi prijava bila uzeta u razmatranje, potrebno je dostaviti kopiju lične karte kandidata, kućnu listu sa primanjima po članu domaćinstva, uvjerenje za lica koja su ostala bez stalnog zaposlenja usljed pojave epidemije virusa korona, izvod sa Biroa za zapošljavanje o nezaposlenosti punoljetnih članova porodice, potvrda iz Centra za socijalni rad Pale, ukoliko je lice korisnik socijalne pomoći.

Takođe, potrebna je i potvrda o vlasništvu ili zakupu zemljišta, izjava kandidata da u proteklih sedam godina ni po kojem osnovu nije dobio plastenik bilo od vladinih institucija ili nevladininih organizacija, te dokument koji potvrđuje da u domaćinstvu živi osoba sa invaliditetom.

Prijave se vrše u prostorijama Udruženja za pomoć djeci i omladini sa posebnim potrebama „Sunce“, Ulica Milutina Milankovića 6, Pale.

Prijave se dostavljaju u zatvorenoj koverti sa imenom i prezimenom, tačnom adresom i brojem telefona kandidata i naznakom „Ne otvarati – projekat ‘Plastenik“.

Javni poziv biće otvoren do 29. septembra, a rang lista će biti objavljena na „Fejsbuk“ stranici Udruženja.

Za ostale informacije može se kontaktirati Udruženje za pomoć djeci i omladini sa posebnim potrebama „Sunce“ na telefon 057/224- 856 ili na mejl udruzenje.sunce.pale@gmail.com.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare