Japanska Vlada pomaže kupovinu sanitetskog vozila

0

ŠEKOVIĆI – Vlada Japana obezbijedila je za Dom zdravlja „Sveti Sava“ u Šekovićima 41.000 evra, što će biti iskorišteno za nabavku ležećeg sanitetskog vozila, izjavio je danas Srni direktor te ustanove Snežan Sokić.

Sokić je objasnio da je ugovor od donaciji potpisan juče u japanskoj Ambasadi u Sarajevu, te da je pomoć Vlade Japana dobilo pet zdravstvenih ustanova u BiH, u kojima su prošlogodišnje poplave pričinile najveći štetu.

„Očekujemo da će u roku od sedam dana novac biti prebačen na naš račun i da ćemo krenuti u tendersku proceduru, a za mjesec, dva imati novo sanitetsko vozilo“, rekao je Sokić.

On je napomenuo da ovo nije prva donacija Vlade Japana Domu zdravlja u Šekovićima i podsjetio da su prije nešto više od 15 godina od istog donatora dobili sanitetsko vozilo, kompletno opremljenu laboratoriju, rentgen i ultrazvučni aparat.

Sokić je rekao da je Domu zdravlja neophodno ležeće sanitetsko vozilo, jer je vozilo koje su dobili 1999. godine u veoma lošem stanju i s njim je nemoguće raditi.

Osim Doma zdravlja u Šekovićima, finansijsku pomoć u ukupnom iznosu od 317.582 evra dobili su domovi zdravlja u Maglaju, Doboju, Šamcu i Domaljevac Šamcu.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare